De DBC Women's Senior wint in El Verger in de tweede wedstrijd van de Preferred League

24 oktober 2022 - 12: 47

Afgelopen weekend heeft het Senioren Dames team van de Dénia Basketball Club ging naar hun ontmoeting in El Verger en versloeg de lokale bevolking met 30-62. Op deze manier herhaalden die van Dénia de overwinning in hun tweede wedstrijd van de Preferred League.

De lokale bevolking sloot zich veertig minuten van de wedstrijd op in de zone en daagde ons uit om vanaf de perimeter te raken als we ze wilden verslaan. Zes triples scoorden in het eerste deel, droegen bij aan het verlangen in de verdediging, consolideerden de eerste voordelen van het Dianense-team en opende de weg om het spel vooruit te helpen.

Het is vermeldenswaard de ernst en concentratie van alle spelers op een veld dat niet volledig is afgesloten, wat een handicap is voor de bezoekende teams. De volgende dag krijgen ze het bezoek van Ifach Calp in een ontmoeting die belangrijk zal zijn om in de groep teams te blijven die ernaar streeft om bovenaan de eerste fase van de competitie te eindigen.

Nederlaag van DBC SUMA Senior Heren 1 Nationaal

Het nationale team DBC SUMA Senior Men's 1 werd verslagen in het NB Alcoi-stadion (77-60) in de wedstrijd die overeenkomt met de tweede ronde van de competitie. Een geweldige start van de wedstrijd beloofde een ander resultaat in de moeilijke reis waarin ze het moesten opnemen tegen een team dat zeer goed is versterkt om het seizoen het hoofd te bieden.

In de tweede periode verpesten individuele acties echter de zaak en als gevolg daarvan verloren ze niet alleen de voorsprong, maar gingen ze de rust in met dertien punten achterstand op het scorebord. In de tweede helft wisten ze het ritme van het spel weer op te pakken, maar de locals werden gelanceerd en lieten zich niet meer verrassen.

Met nog drie minuten te gaan en acht punten achterstand, leek het mogelijk om dichterbij te komen om hen te verrassen. Maar hun eindsprint was beter en de afstanden werden in een oogwenk weer groter, totdat de score werd afgesloten met een duidelijke lokale overwinning.

Volgende week krijgen degenen onder leiding van Bernardo Sanz en Pascual Miralles een bezoek aan Joan Fuster van een andere historische speler die terugkeert naar de categorie, L'Alfas del Pi, een team dat aan het einde van de sessie van vandaag het klassement aanvoert en hun eerste overwinning heeft behaald. twee wedstrijden.

Senior Male Preferred verslagen door Maristas Alicante

Het Preferentiële Senioren Herenteam werd in Joan Fuster verslagen door de laatste zege van Maristas Alicante (62-63) in een wedstrijd die ze de hele tijd hadden gedomineerd tot er nog maar twintig seconden over waren.

Ondanks dat ze vijfendertig minuten op een uitstekend niveau speelden en een inkomen van vijftien gunstige punten genoten, maakten ze niet al het goede werk af dat ze hadden gedaan.

In het derde kwart wisten ze de behaalde voorsprong vast te houden waardoor de wedstrijd binnen hun bereik leek te komen. Halverwege de laatste periode, toen ze het meest kalm moesten blijven om hun voorsprong op het scorebord niet te verliezen, begonnen ze fouten te maken, terwijl de bezoekers opgewonden raakten toen ze de mogelijkheid zagen om ze te verslaan nadert.

Een balverlies met nog twintig seconden te gaan bracht hen voor het eerst op het scorebord en het laatste schot van Dénia was niet succesvol, dus het team van Alicante pakte uiteindelijk de overwinning.

De volgende verbintenis zal aanstaande zondag zijn bij een bezoek aan het San Gabriel Basketball Club-hof in Alicante.