The Paidos-F. Fernández Luna geëlimineerd van de Federation Cup door Calpe FS

Mei 29 van 2018 - 07: 58

De set van Paidos-F.Fernández Luna kan niet spelen in de finale van de Federation Cup, aangezien hij werd uitgeschakeld door Calpe FS. De gelijkspel tussen de twee teams uit de regio van de Marina Alta Het werd gekenmerkt door een enorme gelijkheid, aangezien de twee gespeelde games in een gelijkspel eindigden.

De heenwedstrijd gespeeld in het gemeentelijk paviljoen van Dénia eindigde met een gelijkspel op 3 op het scorebord. Het was een clash waarbij het defensieve voetbal van de Calpinos werd toegekend aan het scheppingsspel van de Dianenses.

Vanaf het begin werd het collegiale team meester van de bal tegen een rivaal die zich beperkte tot zichzelf verdedigen. Na een paar minuten twijfelen de jongens die regisseren Raúl Gil, het eerste lokale doelpunt kwam, het werk van Luis. Enkele minuten later was het Josep die met een schitterend schot van ver de bal in dezelfde ploeg legde. Het was een mooi doelpunt waardoor het team van Dianense op een duidelijke 2-0 voorsprong kwam.

De Calpino's bleven achterop hurken en in een van hun weinige aankomsten in de lokale omgeving maakten ze er 1-2 van met een doelpunt van Iker. Door dit doelpunt werd het lokale spel enigszins afgebroken, al bereikte Calpe het doel pas in de laatste minuut van de eerste helft toen Sergio de gelijkmaker op twee scoorde.

In de tweede helft begonnen de Dianenses te nerveus en daar profiteerde de bezoekende ploeg van om op voorsprong te komen met een doelpunt van Santos. Vanaf dat moment werd dezelfde richtlijn herhaald, Calpe achter zeer ordelijk tegen een tegenstander die wat souplesse in het spel miste. Het laatste gelijkspel werd bepaald door Joaquin voor de lokale bevolking.

Aan het einde van de reguliere speeltijd werd het bereikt met een gelijkspel op drie op het scorebord, dus de zwaarden waren in volle gang voor de terugwedstrijd die in Calpe zou worden gespeeld.

De dubbele waarde van de goals kwalificeerde Calpe FS

Het tweede spel dat in het paviljoen van Calpe werd gespeeld, draaide zich al snel om naar de schooljongens, ondanks de vele slachtoffers. Joaquín scoorde de eerste voor het collegiale team. In de enige Calp-benadering bracht Raúl de stand gelijk op één.

Nico van Dianense bezorgde Paidos opnieuw een voordeel door in de 18e minuut 1-2 te scoren, wat de beste wedstrijd van het Dianenses-team beloonde. Met deze marker kwam het tot rust.

Het tweede deel werd tot de voorlaatste minuut gedomineerd door de schooljongens maar kon de voorsprong niet vergroten. Pas in de 23e minuut, in een andere geïsoleerde benadering, maakten de Calpinos gelijk dankzij het doelpunt van Iker.

In vrijwel geen tijd schakelden de schooljongens de keeper uit, maar zonder geluk. Uiteindelijk zorgen twee slechte arbitrages die niet op peil zijn en pech ervoor dat het team onder leiding van Raúl Gil de langverwachte finale niet kan spelen.