De Junior Masculine van Dénia Básquet wint de Valenciaanse League van CB Ondara

11 oktober 2022 - 14: 37

In de laatst gespeelde wedstrijden heeft het Junior Herenteam van de Dénia Basketball Hij won van CB Ondara met 70 tegen 69 in het Teulada-paviljoen. Een zeer gelijkopgaande finale van de Lliga Valenciana na het dispuut over een verlenging.

De jongens van Rubén Velazquez begonnen zeer serieus aan de wedstrijd, deden goed verdedigend werk en zetten de omzetten die ze hun rivaal veroorzaakten om in baskets om de eerste periode af te sluiten met een voorsprong van zeven punten (15-8). Die van Ondara braken de verdediging beter in het tweede kwart en soms leek het erop dat ze hen op het scorebord zouden inhalen. De Dianenses wisten de toon echter weer te herstellen en hielden de voorsprong vast tot aan de rust (27-20).

In de eerste minuten van de derde periode deed Ondara een stap naar voren en maakte duidelijk dat hij was gekomen om te vechten om de trofee te winnen. Na een voorsprong op het scorebord konden ze niet voorkomen dat ze scoorden in de laatste aanvallen om de laatste periode op voorsprong te komen (48-44).

Het was duidelijk geworden dat de wedstrijd tot het einde door beide teams zou worden gespeeld en de hele vierde periode kende een constante afwisseling in de controle van het scorebord dat, als het niet anders kon, eindigde met een eindstand die leidde tot de wedstrijd naar extra tijd (59-59).

Daarin verbeterden de mannen van Rubén Velazquez, rustiger, hun percentages en waren vooral succesvol vanaf de vrije worplijn, waarbij ze punten behaalden die essentieel waren om een ​​nipte overwinning te consolideren die met immense vreugde werd gevierd. Javier Serrano Romaguera met 27 gescoorde punten werd uitgeroepen tot MVP van de finale.

Senior vrouw

Het Seniorenteam ontsnapte in de laatste adem aan de overwinning in de finale van de Lliga Valenciana in Novelda (51-50), nadat ze praktisch de hele wedstrijd op het scorebord hadden gestuurd naar Jorge Juan, die de finale in zijn paviljoen speelde.

Altijd met korte verschillen, de meiden van Juan Luis Pérez ze waren in staat om de gastheren te domineren dankzij een zeer intelligent spel dat erin slaagde hun sterke defensieve druk te overwinnen. Ze waren constant gefocust en gaven zonder uitzondering hun best gedurende de hele wedstrijd, met een prominente rol gespeeld door de vier Junior-spelers die het team versterkten.

Met nog twee minuten te gaan hadden ze een voorsprong van acht punten die genoeg leek om de titel te winnen. Jorge Juan scoorde echter twee fundamentele triples in die laatste maten, om uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning te behalen.

Ondanks de logische ontmoediging eindigt het voorseizoen met het team op volle capaciteit en met alle verwachtingen gericht op het spelen van een geweldige rol in de League die komend weekend van start gaat.

Junior en vrouwelijke kinderen

Het Junior Women's team wist dat het verslaan van San Blas de Alicante in de finale van de Lliga Valenciana een gecompliceerde missie was, maar ze reisden met alle moed naar het Novelda-paviljoen om het op het beste niveau te spelen dat ze konden bereiken (45-73 ).

Het Kinder Damesteam had geen opties tegen een Montemar San Blas die van start tot finish superieur was (48-08).