Het doel van Carlos Ribes bereikte de triomf van CD Dénia in Canals (2-3)

16 december 2019 - 11: 14

Een mooi doelpunt uit een directe vrije trap van de kapitein Carlos Ribes maakte de weg vrij voor de triomf van de CD Dénia In de clash die Quatre Camins de Canals speelde in het veld, waar hij met 2-3 won. De Dianenses moesten het doel van lokale Edu overwinnen, eerst met een doelpunt van Jordi aan het hoofd en later met het kunstwerk van Carlos Ribes . De eindscore kwam van Roberto Navarro, die de derde voor de groguets behaalde.

De dianenses kwamen erg gefocust uit, ze waren zelfs in staat om vooruit te komen op het eerste spel van de wedstrijd met een schot van Jordi dat op de lat van het lokale doel crashte.

De Valencianen probeerden de bal in bezit te hebben voor veel druk van de bezoekers, waardoor de grachten zich niet op hun gemak voelden in de speldoos. Ondanks meer controle over de bal, creëerde hij nauwelijks gevaar over het door Pedro verdedigde doelgebied. Alleen bij het lanceren van fouten en hoekschoppen creëerde het kleine gevaar dat ze met zich meebrachten op het dichte frame.

Niets anders bood de eerste helft aan, waar het spel langer in het midden van het veld stond dan in de gebieden. De pauze werd bereikt met de eerste score van nul gelijkspel.

De doelpunten kwamen in de tweede helft. De eerste om drie minuten, wanneer de scheidsrechter vermeende handen van een Dianense-verdediger met maximale straf straft. De persoon die de leiding had, was Edu López, die de 1 naar 0 bracht.

Het team van Esteban reageerde heel goed dat hij zijn armen niet liet zakken en de coach verfriste het team met de komst van Rober en Dani García, die meer diepgang bijdroegen. De grachten hadden de zin in handen, maar de goede tussenkomst van het bezoekende doel, Pedro, verhinderde hem. Een actie die zijn teamgenoten veel aanmoediging gaf, want in de 70-minuut eindigde Jordi perfect vanaf de bovenkant van de paal en stuurde de bal naar de onderkant van het net.

De minuten gingen voorbij en de lokale bevolking bleef gaten vinden in het verdedigingssysteem van de Dianenses. Het kwam het laatste stuk van de crash binnen en, een fout aan de rand van het lokale gebied, werd getransformeerd door Carlos Ribes die, meesterlijk, de bal wegvoerde van de handen van het lokale doel, Eric. Een doel dat erg lijkt op dat van dezelfde speler vorige week tegen Rafelcofer.

Een beetje dat niet goed zat bij de lokale bevolking, vooral Javi die een Dianense-speler aanviel en de scheidsrechter liet hem de directe rode kaart zien. Met één speler minder op het veld, zocht de Chafer een direct spel om het bezoekgebied te bereiken. Maar het had geen zin omdat Roberto Navarro in een groot stuk alleen stond voor Eric, die hem versloeg en de 1 naar 3 maakte voor de vreugde van de bezoekende bank.

In verlenging scoorde Edu Lopez het tweede thuisdoel dat niet veel hielp, omdat de scheidsrechter meteen het einde van de wedstrijd aangaf.

De CD Dénia, na deze overwinning, klimt posities in het klassement. Nu loopt hij in een comfortabeler gebied weg van de afdalingsposten.

Het ensemble bereidt al zijn volgende opdracht voor, die op zaterdag zal plaatsvinden, en ontvangt de Het veld van Diego Mena het bezoek van de muur.