Garbí Dénia kon niet met de Maristas Alicante (31-21)

31 oktober 2013 - 00: 00

Nieuwe nederlaag als bezoeker van de set Garbí Dénia deze keer vielen ze op het spoor Maristen van Alicante door 31 een 21. Wedstrijd overeenkomend met de vijfde competitiedag in de Eerste provincie van handbal.

David Salanova, coach dianense, had voor deze schok de belangrijke laag van Felipe Garrido, een van de spelers waar veel van het aanvallende spel van het team voorbij komt. Garrido, gaf de voorkeur aan rusten in dit spel om te herstellen van een aantal problemen die op zijn knie slepen.

Deze afwezigheid in combinatie met de slechte start van het spel waren de sleutels tot de nederlaag. Het Dianense-team was erg koud van de partij en binnen enkele minuten was dit een nadeel (7-1). Dit was een last die te zwaar was voor a Garbi Dénia, die geen manier vond om het aanvallende spel van zijn rivaal te stoppen.

David Salanova aangepast de verdediging meer, waardoor de spelers bij elkaar en dit creëert twijfels bij de aanval van Alicante. Bij een aanval hadden de dianenses moeite om te scoren. De pauze werd met lokaal voordeel bereikt door 18 naar 11.

In het tweede deel toonde de Dianense een verdedigingssysteem 6-0 dat veel intenser en agressiever was. Dit veroorzaakte twijfels bij de aanval van Maristen. In de aanval was er een tactische variatie die werkte. De Garbí Dénia speelde toevallig met twee draaipunten en zonder centraal, wat problemen veroorzaakte voor de verdediging van Alicante.

Deze dispositie in aanval maakte de set David Salanova dat kwam om de verschillen te verminderen, het plaatsen van drie doelen. Marist Hij keerde terug om het spel te betreden en herstelde opnieuw de verschillen van 7-goals in het voordeel, voor de impotentie van de Garbí Denia-spelers.

In de laatste minuten verlaagden de dianenses hun armen en de clash eindigde met de score van 31 naar 21 voor de lokale bevolking.

Voor Garbí Dénia speelden en scoorden ze: Jaime Donderis, Gaspar, Julio Jover (1), Luis Mezquida (2), Pedro García, Pau Miralles (2), Jose Sánchez (8), Pablo Vinaroz (2), Jonathan Ribes (1), Carles Miralles (3) en Pablo Mari (2)

Het team bereidt nu al zijn volgende verbintenis voor, die zaterdag zal zijn Het paviljoen van Dénia, vergeleken met CB. Monterrio, een schok die op 18-uren zal worden gespeeld.