De Garbí Dénia was superieur aan de Almoradí (33-26)

November 05 van 2012 - 13: 52

El Garbí Dénia het overtrof met totale duidelijkheid de Almoradí tot degene die het door 33 tot 26 won in een partij die in het paviljoen van Dénia werd betwist.

Dit was de eerste overwinning van het team onder leiding van David Salanova op zijn eigen baan. De botsing tegen de onderkant van de categorie werd gedomineerd vanaf het eerste fluitsignaal van de lokale bevolking.

Het verdedigende systeem 6-0 opgelegd door de dianenses liet hen toe voordeel te halen uit de score, hoewel ze niet superieur waren aan de twee doelen, tot het laatste stuk van de eerste periode.

Tijdens een aanval kon je een Garbí Dénia serener zien dan in vorige games, met een prachtige speelrichting, door David Moruno, die wist hoe hij het meest geschikte ritme voor zijn team moest geven.

De Almoradí, probeerde ballen te spelen voor zijn tweedelijns spelers, vooral de spil, een speler van groot formaat en gewicht. Deze omstandigheid werd perfect gelezen door de Dianense verdediging die wist hoe de aanval van de hele Vega Baja te stoppen. In de rust werd het met lokaal voordeel bereikt door 15 naar 10.

In de tweede helft was er een uitwisseling van doelen. De verdediging viel in intensiteit en dit werd opgemerkt. Door de voortdurende uitsluitingen van de Almoradí-spelers konden de dianenses de score inzenden zonder te fel te spelen.

Het voordeel in het scorebord stond toe dat Garbí Dénia minuten spelers had die meestal niet zoveel spelers hebben. Aan het einde van de wedstrijd scoorde 33 26.

Het team werkt al aan de voorbereiding van de volgende verbintenis die op het circuit van Torrevieja zal zijn, het team dat de leider van de categorie is.