De basketbaldag overtrof CB Joventut XÃ bia duidelijk in de regionale derby (74-46)

April 20 van 2016 - 00: 00

De voorlaatste dag van de regionale competitie maakte plaats voor een regionale derby waarin de seniorenteams van de Dénia Basketball en de CB Joventut Javea. Een duel met heel weinig geschiedenis, gezien de superioriteit van de Dianenses die een duidelijke overwinning behaalden voor 74 op 46.

Eerste spelsprong

De clash speelde in de Joan Fuster paviljoen Denia werd al snel ongelijk in de richting van de thuisploeg. De jongens die leiden Manolo Viciano y Jezus Pantojo Ze waren duidelijk dat de overwinning uit de verdediging was gesmeed. Ze sprongen met grote intensiteit en snelheid op het spel. Het eerste kwartaal eindigde 18 tot 11 op het scorebord.

In het tweede kwartaal zocht Isaac Martin, coach van het Jávea-team, naar oplossingen om het bloeden te voorkomen dat zijn rivaal onder de planken deed. Hij beval een zonale verdediging om te proberen de rebound te domineren. Desondanks kon er niets worden gedaan vóór de dominantie van het binnenspel van het pand. In een aanval was het groen-zwarte team ronduit slecht omdat ze in deze kamer slechts tien punten scoorden. De dianenses die goed werkten in de verdediging, werkten echter ook niet goed, hoewel ze een gedeeltelijke van 20 naar 10 kregen waardoor ze zich terugtrokken om te rusten met een marker van 38 naar 21.

Goede Dianense-verdediging

In de tweede helft veranderde er niet veel, dat wil zeggen dat het bezoekende team in grote droefheid bleef in hun spel, zoals duidelijk werd in hun kast. Het gedeeltelijke van deze tien minuten was geweldig (15-9). De spelers van CB Joventut XÃ bia besloten om individueel oorlog te voeren, vergetend dat basketbal een teamspel is.

De laatste tien minuten spelen waren van weinig nut, aangezien de uitwedstrijden met de volledig gecontroleerde wedstrijd die tijd zochten voorbijgingen aan de impotentie van een rivaal die zijn spel op geen enkel moment van de crash vond. Uiteindelijk is het scorebord 74 naar 46 een weerspiegeling van de superioriteit die tussen de twee teams bestond.

Bij het ontbreken van een dag voor de competitie eindigt Dénia Basketball op de vijfde plaats, terwijl CB Joventut XÃ bia achtste is. Op de laatste dag bezoekt de Dianense het veld van de leider, CB Oliva, terwijl de xabieros het seizoen thuis afsluiten en de Crevibasket-CD ontvangen.