Denia Basquet Suma kon niet winnen in Mutxamel

Februari 22 van 2022 - 13: 05

Moeilijke verplaatsing van apparatuur Senioren Heren 1e Nationaal Denia Basketball SUMA naar Mutxamel, om het op te nemen tegen een rivaal die zijn kansen om te vechten haastte om aan de top van de tafel te komen, wat eindigde in een overwinning voor de lokale bevolking op een dag waarop onze aanval niet vloeiend was (76-69).

De blessure van Richard García zodra de wedstrijd begon, was een handicap voor de rotatie van de mannen van Bernardo Sanz. Ondanks alle inspanningen om in de wedstrijd te blijven, namen de Alicantinos bij de rust afstand met een voorsprong van 12 punten (42-30).

Het team betrad het veld veel bewuster en strijdvaardiger, maar ze vonden een zeer solide team vooraan dat, hoewel ze het in de tweede helft opgaven, de overwinning op geen enkel moment echt in gevaar zag.

Er zijn nog vijf weken in de eerste fase van de Nationale competitie waarin de ploeg negen wedstrijden moet spelen. De volgende zal de eerste zijn waarin we een dubbele dag zullen moeten spelen met twee wedstrijden op het programma bij Joan Fuster, elk ingewikkelder.

Zaterdag ontvangen we La Vila, de derde plaats in de competitie, en zondag Moixent, een team dat ook de ambitie heeft om aan het einde van dit eerste deel van het seizoen in de kopgroep te komen.

Voorkeur senior vrouw

Overwinning opgelopen tegen Ondara van het Preferred Senior Women's team in een wedstrijd die afgelopen vrijdag werd gespeeld in het Joan Fuster-paviljoen (72-48).

Vanaf het begin was het duidelijk dat we geen gemakkelijke wedstrijd zouden krijgen. De zonale verdediging van onze rivalen weerhield ons ervan om met ritme te spelen en hun terugkaatsing veroorzaakte veel problemen, waardoor ze altijd in het spel bleven tot het laatste kwartier.

In die laatste tien minuten de Juan Luis Pérez Ze sprongen opgewonden het veld op en zetten al hun inspanningen in de verdediging om uiteindelijk de wedstrijd te breken. De verschillen liepen snel op tot boven de twintig punten, waardoor het einde van de wedstrijd rustig naderbij kon komen.

Het Preferred Senior Dames-team herstelde zondag in Pedreguer de eerste van hun drie uitgestelde wedstrijden aan het begin van deze tweede fase van de competitie en bereikte daarmee de eerste nederlaag van het hele seizoen voor het team in een zware wedstrijd (72-61).

De slechte start, met een gedeeltelijke tegen 15-3 in de eerste zes minuten, was bepalend voor het spelverloop.

Pedreguer trok op vele momenten het touw aan en was dicht bij het definitief breken van de wedstrijd. Met meer trots dan goed spel slaagden we er echter in te reageren, en nadat we hun aanval in bedwang hadden gehouden, slaagden we erin om halverwege de derde periode dichter bij slechts vier punten te komen.

Uiteindelijk werd alles beslist vanaf de triple waar de lokale bevolking veel succesvoller was dan wij, de eerste derby van het seizoen pakte en het initiatief nam in de race om de eerste plaatsen in de groep aan het einde van deze kampioenschapsfase.

Senior Man Preferred

Een slechte start van de aanvalsploeg maakte het voor de Preferred Senior Male tegen groepsleider CB Sueca (46-54) nog moeilijker. Alleen de Dianense-defensie verhinderde dat de wedstrijd in het eerste kwartier werd beslist. Het verschil van veertien punten waarmee de Valencianen het uiteindelijk domineerden, druiste in tegen wat je zou denken, het keerpunt van de wedstrijd.

Het team viel op geen enkel moment neer en hield zijn intensiteit achter, waardoor het erg moeilijk werd voor CB Sueca om te scoren, terwijl het beetje bij beetje manieren vond om schade aan zijn hoepel toe te brengen. Met nog drie minuten te gaan in het derde kwart wisten ze de achterstand in te halen (30-31), in de beste minuten op het veld.

Vanaf dat moment tot het einde hadden ze onze opties, maar de bezoekers hadden gelijk op de beslissende momenten en profiteerden genoeg om te voorkomen dat we de comeback zouden voltooien.

Junior mannelijke voorkeur

Zeer belangrijke overwinning voor het Preferred Junior Heren-team in hun reis naar het veld van Martínez Valls Ontinyent (64-66), behaald op basis van doorzettingsvermogen en geloof in collectief werk. In het eerste deel speelden de twee teams één op één, waarbij ze gedurende de twintig minuten praktisch van manden wisselden.

Het maximale verschil voor de ene of de andere mededinger overschreed nooit een marge van vijf punten. De degelijkheid van onze defensieve rebound en snelheid in de aanval hield ons met alle opties in deze moeilijke beweging.

Al in de tweede helft slaagden we erin om nog intenser te verdedigen en onze eerste solide voordelen kwamen eraan die ons vleugels gaven om in de overwinning te geloven. Maar de lokale bevolking had nog niet hun laatste woord gezegd, laat staan, en ze reageerden en lieten alles in afwachting van wat er in de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurde.

Hun doorzettingsvermogen en aandringen op verdediging en rebounding leidden hen naar een voorsprong van vijf punten met nog maar anderhalve minuut in de wedstrijd.

Nogmaals, de lokale bevolking drong erop aan om de zaken voor ons ingewikkelder te maken en met twee opeenvolgende baskets kwamen ze binnen een punt waarop er amper vijf seconden te spelen waren. Het team had de maturiteit om het laatste balbezit te spelen, waardoor een fout werd geforceerd die het spel van een vrije worp afsloot, waardoor ze geen tijd hadden om een ​​laatste schot te proberen.

Feliciteer de jongens voor hun opmerkelijke stap voorwaarts die week na week duidelijk wordt en die hen ertoe brengt een beter team te worden, geniet van wat ze doen en klim naar posities in het klassement die sterker dan ooit blijken uit de slechte dynamiek waarmee ze aan het parcours begonnen .