De Dénia Basketball Senior Women stijgt naar Nationaal

April 14 van 2014 - 00: 01

El Dénia Basketball Senior vrouw kreeg de promotie naar National League. De dianenses wisten hun promotie al voordat ze speelden voor de Cabo Mar Alicante. Dit betekende dat deze botsing niet dramatisch was voor beide teams. De dianenses wonnen hun wedstrijd tegen Alicante van 60 naar 55

El Joan Fuster paviljoen geregistreerd een absolute vol om deze vergadering te zien. Voordat er een respectvolle stilte werd gehouden voor de dood van de moeder van de clubvoorzitter, Pepa Font.

Pati Suñer en haar meisjes komen al uit de National League

Het eerste kwartaal laat ik steekproeven van nervositeit en onnauwkeurigheden achterwege bij beide formaties. De lokale bevolking ondervond veel problemen om te spelen bij een statische aanval. De Alicante domineerde de rebound in de twee manden en dit gaf ze een tweede shots. Aan het einde van de kamer werd 13 bereikt met 18.

In de tweede set hief de Cabo Mar Alicante zijn verdedigende linie op en drukte de bal het pand uit. Dit veroorzaakte veel twijfels aan de dianenses die veel omzet hadden. Het tempo van het spel werd gecontroleerd door de bezoekers, tegen een lokaal team dat het offensieve spel van hun rivalen niet stopte. In het laatste stuk van de kamer, Pati Suñer, Dianense-coach, reed een gebied dat haar rivaal goed kon leren kennen. In rust kwam 26 bij 36.

Na de pauze kwam Dénia Básquet uit in een zonale verdediging die een serieus probleem voor de bezoekers werd. De Cabo Mar Alicante vergat te spelen met hun draaipunten en hun lanceringspercentages daalden aanzienlijk. De dianenses wonnen de partial door (14-10).

Aan het begin van het laatste kwartaal verdedigde Alicante zijn verdediging tegen een lokaal team dat het niet goed had gelezen. Beetje bij beetje waren de verschillen kleiner (48-50). Maar de dianense, Laura Salort, in de gelederen van Cabo Mar Alicante, sloeg met een triple en een mand die lucht gaf aan zijn team (49-55).

Laura Salort-speler van Cabo Mar Alicante

De lokale speler, Tote Sapena, hij gooide de apparatuur achterover en slaagde erin de dianenses voor de eerste keer op te zetten in afwezigheid van 3 minuten tot het einde (56-55). De dianense-zone verdediging werd een val waarin bezoekers vielen, omdat ze het innerlijke spel vergaten waarin ze superieur waren.

Het werd ingevoerd in de laatste minuut van het spel, met lokaal voordeel (58-55) en wederom eindigde de aanval van de Alicante in een buitenschot dat mislukte. De daaropvolgende Dianense-aanval eindigde in een mand met Tote Sapena, het beste van het spel zonder enige discussie die de definitieve 60 naar 55 bracht.