De Dénia Básquet werd duidelijk overtroffen door de CB. Jorge Juan Novelda (86-44)

April 08 van 2014 - 00: 01

El Dénia Basketball Zijn deelname aan de permanentiefase in de 86e Nationaal had niet slechter kunnen beginnen. De dianenses werden overtroffen door de spelers van de CB. Jorge Juan Novelda die de winnaars waren met 44 tegen XNUMX.

Het succes in het buitenschot van de spelers van Vicent, met tot twaalf geconverteerde driehonkslagen (acht tijdens de rust) tegen geen van de Dianense-ploegen, versloeg het team getraind door Luis Suances.

De botsing begon met beide teams die erg gefocust waren op verdedigend werk, hoewel ze erg haastig waren in de aanval. Gelijkheid op het scorebord en weinig uitgewerkt spel. Denia won met 7 tegen 9 in minuut 8 van de wedstrijd. De lokale bevolking was de eerste die hun aanvallende spel in evenwicht bracht, hun opties beter selecteerde en de aanvallende rebound domineerde. Ze sloten een eerste set af met een score van 14-9.

Het tweede kwart was cruciaal, net als in de heenwedstrijd van de reguliere competitie. De lokale bevolking speelde hun statische opties goed door de ruimtes te openen en uit de vrije trap te spelen. Het startende centrum scoorde acht opeenvolgende punten om de Dianense-verdediging te sluiten. Toen verscheen zijn beste schutter, Vicent die 6 driehonkslagen maakte in de laatste 6 minuten van het tweede kwart om de Dianenses in de elektronica te verdubbelen, 47 tegen 23.

In het derde kwartaal domineerde Dénia Básquet het inside-spel en dwong voortdurende overtredingen op hun rivaal af. Hoewel hij doorging zonder vloeiend te kunnen scoren tegen een tegenstander die erg op zijn gemak was op zijn baan en verre van het voordeel op te geven, verhoogde hij het met nog een gunstige partiële van 25 naar 13. Vrucht van zijn goede spel.

In het laatste kwart probeerde de coach van Dianense zijn spelers af te wisselen op zoek naar een kwintet dat meer defensieve intensiteit en wat meer frisheid aan hun aanvallen kon geven om het gat te dichten. Maar de lokale bevolking was weer superieur en sloot de wedstrijd af met een score van 86-44.

Het volgende spel van deze fase zal beslissend zijn om reddingsopties te behouden, de Dianenses hebben de verplichting om te winnen. Op dinsdag 29 april om 20 uur in de Joan Fuster paviljoen zij ontvangen de CB. Godelieve. En diezelfde week, op zondag, hebben ze de terugwedstrijd tegen CB. Jorge Juan Novelda.