De Dénia Basketball bevestigt zijn grote tweede ronde en wint de Campello (71-52)

14 maart 2013 - 00: 00

El Denia Basketball Hij bevestigde zijn goede speelmoment voor Casino Campello en behaalde een cruciale overwinning door 71 bij 52 te winnen. De dianenses voegde zijn zesde overwinning toe in zeven dagen gespeeld in de tweede ronde van de League die hem consolideerde op de vijfde plaats van deze zeer gelijke Senior Autonomic-competitie.

De botsing had een zeer heldere start, want de dianenses hadden een volledige hit in zijn scorende kant. Dit betekende zijn eerste duidelijke voordeel in de score (10-02).
De reactie van het bezoekende team heeft niet lang gewacht. De Campello verlaagde het voordeel om het te verlagen naar zes punten, aan het einde van het eerste kwartaal (20-14).

De beste bezoekminuten waren aan het begin van het tweede kwartaal met een goede buitenrand en de grote kracht in de rebound had de dianenses (27-24) beheerst. Het Denia Basquet spande zijn verdediging in en begon progressief de wedstrijd in zijn voordeel te verbreken, waarbij hij tot rust kwam met twaalf huurpunten (37-25).

Al in het tweede deel, na snel de zeventien verschilpunten te hebben bereikt, stond het team onder leiding van Manolo Viciano Hij ontspande zich opnieuw en liet zijn rivaal weer tot het einde van de periode (51-40) afnemen.

Vijf minuten van het laatste kwartaal waren genoeg om opnieuw te reageren. De breuk van de druk van bezoekers, samen met het succes van de externe lancering, zorgde voor een nieuwe huur die deze keer definitief zou zijn (64-45).
In de laatste minuten van de botsing wisten de jonge dianenses hoe ze het voordeel moesten beheren waarmee ze aankwamen en op deze manier om te eindigen met een 71 scorebord voor 52 in hun voordeel.

Deze overwinning verlaat het Dénia-team, dichter bij het garanderen van wiskundige redding in de categorie. Met nog zes wedstrijden te spelen, is het hem gelukt om een ​​belangrijke kloof te openen met de teams die degradatieplaatsen innemen.