Dénia Básquet scoort drie overwinningen en twee nederlagen in de laatste wedstrijden van het weekend

20 september 2022 - 10: 26

Afgelopen weekend hebben de teams van de Dénia Basketball ze genoten van hun ontmoetingen met behoorlijk goede resultaten. Zowel de Senioren Dames, de Preferred Heren als de Junior Dames wonnen van hun rivalen, terwijl de Senior Heren Nationaal en de Junior Heren niet met zoveel geluk naar huis konden terugkeren.

Senior man nationaal

De Nationale Heren Senioren reisden zondagmiddag af naar het Burjassot-paviljoen, waar ze na een gelijk opgaande wedstrijd de overwinning met drie punten in de extra tijd (83-80) verloren. Het was de tweede wedstrijd van het weekend voor de mannen van Bernardo Sanz en Pascual Miralles en twee spelers waren afwezig vanwege blessures die de dag ervoor waren opgelopen.

Na een zeer gelijkmatige eerste helft, gespeeld met veel defensieve intensiteit door beide teams en met veel persoonlijke fouten, verbeterden die van Dénia nadat ze door kleedkamers waren gegaan, zowel in aanval als verdediging. Het was toen dat ze een gunstig verschil van veertien punten bereikten dat definitief leek.

Twee ongeloofwaardige triples van de gastheren zorgden er echter voor dat ze terrein heroverden en hun vertrouwen vergrootten, terwijl ze hun verdedigingsinspanningen verdubbelden. Zonder in die minuten vanaf de vrije worplijn te raken, lieten de Dianenses de lokale bevolking de wedstrijd gelijk maken en een verlenging afdwingen.

Het was toen dat Burjassot op het sleutelmoment de leiding nam, waardoor de laatste bezittingen haastig moesten worden gespeeld, waardoor de overwinning werd opgegeven vanwege een gebrek aan succes. De ploeg houdt de kansen om naar de halve finales te gaan intact en zal dus komende zaterdag Xátiva moeten verslaan bij Joan Fuster.

Senior vrouw

Goede match voor de Women's Senior tijdens zijn bezoek aan Ondara op de tweede dag van de Valenciaanse League, waar hij zijn tweede opeenvolgende overwinning (31-71) in deze competitie toevoegde.

Vanaf het begin kwamen ze erg gefocust en zeer succesvol in de aanval. In het eerste kwart toonde Ondara weerstand, maar vanaf het tweede bereikte het team van Dénia de pauze met een voorsprong van tweeëntwintig punten.

Het door Ondara na rust opgeworpen 3-2-gebied kon het goede spel van de meiden niet stoppen, die ondanks hun vermoeidheid er alles aan deden om de slachtoffers in deze wedstrijd niet op te merken.

Senior Man Preferred

Een zwaarbevochten overwinning voor Joan Fuster van het Preferred Senior Herenteam bij zijn debuut in de Lliga Valenciana tegen Teulada (72-69). Er was geen betere manier om de voorbereidingswedstrijden te beginnen dan met een overwinning op een rivaal van een hogere categorie.

Met een geweldige houding in de verdediging, samenwerkend en hun schoten moeilijk makend, slaagden die van Dénia erin om in de eerste helft beetje bij beetje afstand te nemen op het scorebord en een gunstige marge van meer dan tien punten te bereiken. De bezoekers verhoogden hun verdedigingslinies en wisten een groot aantal omzetten te bewerkstelligen waarmee ze het gat dichtden en met nog twee minuten voor rust de controle over de wedstrijd overnamen.

Vanaf dat moment heerste er gelijkheid, hoewel de mannen van Carlos Vila meestal het scorebord voerden, maar Teulada vocht onuitsprekelijk om het initiatief terug te krijgen. De vrije worpen op de laatste momenten deden de balans doorslaan in het voordeel van Dénia.

De Club benadrukt de prestaties van debutanten Hugo Olivencia en Mark Ordines, eerstejaars senioren, en is dankbaar voor de deelname van junioren Pau Villanueva en Mario López, die de verliezen in de wedstrijd goedmaakten.

Junior Vrouw

Het Junior Damesteam debuteerde in het voorseizoen van Lliga Valenciana met een overwinning op Joan Fuster tegen Ondara (85-34). In het eerste kwartaal behaalden ze al een belangrijk deel dat de balans in hun voordeel deed doorslaan. Vanaf de tweede zochten de bezoekers hun toevlucht in een strakke 2-3-defensie om te voorkomen dat de afstanden groter werden.

Eenmaal aangepast aan de verdediging, was de aanval weer vloeiend, voortdurend punten toevoegend. Goed werk van de spelers, die een goed niveau lieten zien dat zou moeten verbeteren met de continuïteit van hen allemaal in training, het enige zwakke punt tot nu toe in het voorseizoen van het team tot nu toe.

Junior Man

Het junior herenteam reisde naar Ondara om hun tweede wedstrijd van de Lliga Valenciana te spelen, waarbij ze in een eindstand (66-60) verslagen werden door het lokale team.

Een goede eerste periode bracht hen in het voordeel dankzij het hoge ritme van het opgelegde spel en het behaalde succes vanaf de driepuntslijn. Ondara's reactie was onmiddellijk en de vele defensieve onevenwichtigheden die werden gecreëerd, betekende dat de spelers van Dénia persoonlijke fouten moesten maken. Drie van de jongens bereikten voor rust de vierde overtreding, die ze al op achterstand (36-33) bereikten.

Toen ze zagen dat de rotatie gebukt ging onder de contactadvertenties, voorkwamen ze dat Ondara op het scorebord vertrok en slaagden ze erin het einde van de wedstrijd te bereiken met alle opties open om voor de wedstrijd te vechten.