De DBC Senior Dames leidt het Preferred Championship

Februari 21 van 2023 - 09: 39

De DBC Senior Femenino pakte de overwinning van het altijd gecompliceerde veld van Gandia (40-80), in een wedstrijd die overeenkomt met de eerste dag van de competitie, destijds uitgesteld op verzoek van die van Gandia. De Dianenses wisten dat de lokale bevolking vanaf de eerste minuut als beste zou uitkomen om te proberen ze te overwinnen. Het was moeilijk om de intensiteit te evenaren en het spel bleef gedurende de eerste periode in evenwicht.

Juan Luis Pérez bestelde een dringende verdediging waarmee die van Dénia werden geactiveerd op het moment dat de dynamiek van het spel begon te veranderen door het moeilijk te maken voor de Valencianen om de bal omhoog te brengen. Zo kwam het eerste duidelijke voordeel. Bij de rust domineerden de Dianenses hun rivalen met negen punten. Maar het scenario veranderde volledig in de tweede twintig minuten.

Die van Dénia kwamen naar buiten, vastbesloten om het spel te breken. Ze verhoogden de intensiteit veel om hun tegenstanders vanuit de verdediging te domineren, die zagen hoe het ene balbezit na het andere aan hen ontsnapte zonder oplossingen te vinden om de hartslag van de wedstrijd te hervatten.

Aan deze defensieve weddenschap werd een groot succes toegevoegd, zowel vanaf de perimeter als bij vrije worpen. De bijna absolute beheersing van de rebound deed de rest, schoot de score duidelijk binnen en bezegelde de wedstrijd (27-57).

UPB Gandía gaf niet op in het laatste kwart, waardoor ze gedwongen werden dezelfde toon aan te houden. Op deze manier slaagden degenen uit Dénia erin om het spel met de best mogelijke sensaties af te ronden en een geweldig beeld te bieden.

Volgende week treffen de twee teams elkaar weer. Dit keer in het Joan Fuster-paviljoen op de eerste dag van de tweede ronde.

Ongetwijfeld zal de DBC Senior Dames proberen om door te gaan in de competitie en de status van ongeslagen team tot nu toe dit seizoen nog een week vast te houden.