DBC Nacional verslaat Adesavi in ​​een lastige wedstrijd

27 maart 2023 - 10: 38

Dénia Basketball SUMA 1 Nacional zette een gigantische stap met zijn overwinning in Joan Fuster tegen Adesavi (53-44) op alle fronten die voor deze dag open waren. Deze derde opeenvolgende overwinning betekent, in de eerste plaats, wiskundig de plaats van directe degradatie van de categorie vermijden, met nog vier dagen te gaan tot het einde van het reguliere seizoen.

Alleen een combinatie van ongunstige resultaten zou het team nog steeds naar het op één na slechtst mogelijke scenario kunnen leiden, namelijk het moeten spelen van de play-offs voor permanentie in de 1st National Division. De waarheid is dat het Dénia-team veel kansen heeft om dit niet te laten gebeuren, maar wat er in de komende weken gebeurt, zal de gang van zaken bepalen.

Ten derde is het team afhankelijk van zichzelf om het seizoen af ​​te sluiten met een van de eerste acht plaatsen in de groep, wat het recht geeft om de eerste van de kwalificatierondes te spelen voor promotie naar de EBA League.

Hiervoor is hij verplicht om zijn huidige zesde plaats in het klassement te verdedigen tegen drie directe rivalen, allemaal thuis: Ilicitano, Altea en Montemar, voordat hij deze eerste fase van de competitie afsluit met een bezoek van de leider, La Vila, in Dénia .

Adesavi kwam naar deze ontmoeting en verbruikte zijn laatste opties om degradatie te voorkomen en de waarheid is dat hij een uitstekende wedstrijd had, die de zaken van begin tot eind ingewikkeld maakte, op een dag waarop die van Dénia het opnieuw moeilijk hadden om punten te scoren in de rivaliserende hoepel. Door het buitenlandse succes van de bezoekers konden ze het eerste kwart met twee punten voorsprong afsluiten.

Gezien het gebrek aan aanvalsvaardigheid bij de Dianenses, kozen ze ervoor om het defensieve niveau te verhogen en zo hun spel veel moeilijker te maken, maar ze bleven buitensporig falen in hun basket, dus de score tijdens de rust, hoewel gunstig, was erg laag (23 -twintig).

De rotaties die Edu Clavero en Pascual Miralles in het team introduceerden, konden de dynamiek niet doorbreken en die van San Vicente begonnen te geloven in hun kansen om te winnen.

Het laatste kwart begon met een voorsprong van twee punten en met veel druk op de spelers, die alles wisten wat er op het spel stond in die laatste tien minuten van de wedstrijd.

Een eerste ontsnappingspoging werd vanuit de vrije trap gecontroleerd door de rivalen, waarbij opnieuw de gelijkheid werd gehandhaafd tot er nog vier minuten te spelen waren. Niemand in het paviljoen kon raden naar welke kant van de schaal het resultaat zou gaan leunen.

Toen het echter moeilijker was, verre van instorten, koppelden de Dianenses de beste minuten in de wedstrijd met verdediging altijd als het belangrijkste argument.

Veiligheid van de vrije trap en twee voorzienige driehonkslagen zorgden voor een afstand op het scorebord die, ondanks aandringen van de bezoeker, uiteindelijk doorslaggevend was bij het afsluiten van een wedstrijd die duidelijk de toekomst van het team markeerde in het laatste deel van het reguliere seizoen.

Volgende week verhuist Denia Suma naar het veld van Ilicitano, een team dat hen thuis versloeg in de eerste ronde, waar ze een eerste kans krijgen om zich te vestigen op de bevoorrechte plaatsen van de groep.