CFS Mar Dénia op de goede weg na het verslaan van een rotsachtige Calviá-La Palma (5-3)

07 oktober 2019 - 09: 21

CFS Mar Dénia is op de goede weg in zijn reis door groep III van de tweede divisie B van zaalvoetbal. Bij deze gelegenheid versloegen ze Calvià-La Palma thuis met 5-3, in de wedstrijd gespeeld op de Joan Fuster paviljoen.

Ondanks de ongemakkelijke uren van vier uur 's middags en de sterke hitte in het paviljoen, vulde het publiek de tribunes en bleef het Dianense-team standvastig steunen. Het Balearen-team toonde ondanks hun jeugd hun enorme talent, waardoor het spel erg moeilijk werd.

De jonge maar talentvolle bezoekers speelden een zeer fysieke wedstrijd met een hoog tempo. Al snel waren er aankomsten in beide doelen en Sergi demonstreerde opnieuw zijn geweldige vormmoment.

In de 4e minuut was het 1-0, het werk van Curro na een goed collectief spel, waar de strategie bij het uitvoeren van een vrije trap veel mee te maken had. Maar twee minuten later maakte het Mallorcaanse team gelijk na een overval in een slecht balspel dat de stand op 1-1 bracht. Een verdedigende fout die eens te meer aantoonde dat er in deze categorie geen enkele concessie kan worden gedaan.

In de 13e minuut maakte Luis Llinares de stand 2-1, na een goed spel van het hele team. Vanaf dat moment kozen de kanshebbers ervoor om een ​​kleine pauze in te lassen. De hitte was verstikkend en ze gaven de voorkeur aan het niet-aanvalsverdrag, daarom werd de rust bereikt met het minimale lokale voordeel van 2-1.

In de tweede helft verhoogde het Mallorcaanse team de druklijn en probeerde het de Dianenses te overstemmen met de bal die uitkwam en werd na twee minuten beloond omdat ze na een overval aan de rand van het gebied de 2-2 wisten te scoren.

Een nieuwe wedstrijd begon met beide teams gefocust op het rivaliserende doel zonder tijd om te rusten. In minuut 27 maakte Omar er 3-2 van met een sterk schot van buiten, en in minuut 32 was het Miguel die op dezelfde manier de bal tegen de onderkant van de lat sloeg en bij de rebound ging de bal naar binnen, waardoor de score naar 4- 2 naar de score. Dit doelpunt werd sterk geprotesteerd door de hele Balearen-expeditie, aangezien de bal de doellijn niet was gepasseerd.

Na dit doelpunt te hebben gekregen, zette het Mallorcaanse team de keeper snel op het veld om te proberen de Dianense-lawine te stoppen die zijn beste speelminuten genoot en twee minuten later slaagden ze erin het gat te dichten en scoorden 4-3.

Er waren nog vijf minuten te gaan in de wedstrijd en het tempo was waanzinnig. Bij de volgende actie redde Sergi een bal en toen hij snel over het doel probeerde te schieten, werd hij door een overtreding geblokt door de Mallorcaanse speler Martín Leal, die de tweede gele kaart zag. Daarom werd hij van school gestuurd, waardoor zijn team inferieur bleef. Minderwaardigheid werd goed benut door het Dianense-team dat in de volgende actie scoorde via Blai, die na verschillende rebounds scoorde met een kopbal, waardoor de finale 5-3 werd waarmee het einde van de wedstrijd werd bereikt.

Volgende week reist CFS Mar Dénia, ook al is het een feestdag, naar de stad Ripollet (Barcelona), waar ze zaterdag om 18.30 uur hun vijfde wedstrijd van het seizoen spelen.