De CFS Dénia Mar voegde de zesde opeenvolgende overwinning toe om de Calpe Futsal (5-2) te verslaan

November 26 van 2018 - 05: 44

CFS Dénia Mar voegde zijn zesde opeenvolgende overwinning toe door Calpe Futsal met 5-2 te verslaan in de derby van de Marina Alta, uit groep XV van de Tercera División de Futsal. Zijn grootste rivaal, Ye Faky FS uit Cocentaina, werd op eigen veld verslagen

Het paviljoen registreerde opnieuw een volle zaal met fans die de hele wedstrijd niet ophielden met juichen voor hun team. Voordat de botsing begon, werd een emotionele minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de dochter van de sportraadslid van Dianense, Vicent Crespo, die onlangs is overleden.

De wedstrijd begon met twee teams die de eerste paar minuten elkaar testten. Je kon zien dat er veel respect was op de baan en dat ze elkaar perfect kennen. De verdedigingen hadden de overhand op de aanvallen en schoten op doel waren er nauwelijks.

De minuten gingen voorbij en in minuut vijf betekende een geweldig individueel spel van Juanjo het eerste doelpunt voor de lokale bevolking. Het leek erop dat de mannen van Óscar Garcia het spel op de rails kregen. Sterker nog, ze konden hun voordeel vergroten met een maximale penalty die Álex Pla lanceerde en die werd gered door de doelman van Calpino.

Calpe FS vertraagde het spel

De bezoekers werden niet zenuwachtig of verloren hun plaats op het veld. Beetje bij beetje vertraagde het tempo van het spel, Calpe leek meer en meer op zijn gemak te zijn tegen een tegenstander die geen soepelheid had als het ging om het bewegen van de bal.

Het was minuut 14 toen Cristian Carrasco de wedstrijd in evenwicht wist te brengen. Er was nog een wereld over en de Calpino's zaten vol met overtredingen, dus moesten ze hun defensieve intensiteit verlagen. Een dubbele strafschop in het voordeel van de lokale bevolking werd evenmin benut, waardoor ze met een gelijkspel op één de rust bereikten.

Verlaat bij storm het terrein

Het spel werd hervat met een meer mobiele CFS Mar Dénia, de bal circuleerde veel sneller en er werden ruimtes gevonden. Na 3 minuten werd de lokale bevolking afgestraft met een strafschop die hij dit keer lanceerde, Edu Romany die de score 2-1 kreeg.De bezoekende spelers waren erg boos op de scheidsrechters en Pablo Huertas werd weggestuurd toen hij zijn tweede gele kaart zag.

De superioriteit van Dianense door de uitzetting werd opgemerkt en een minuut later stond het 3 tegen 1, het werk van Fran Vives. Het waren de beste speelminuten van de lokale bevolking die een minuut later de vierde treffer scoorde, het werk van Toni Tent. Het leek erop dat met dit doel de botsing was veroordeeld.

Maar de mensen uit Calpe toonden hun trots en dankzij Omar Molines, hun beste man in deze wedstrijd, domineerden ze opnieuw de wedstrijd. Een overtreding op de rand van het Dianense-doelgebied werd gelanceerd door Cristian Carrasco die het tweede doelpunt scoorde voor het Villa del Peñón-team.

In het laatste deel van de wedstrijd keerde de controle over het spel terug naar de lokale bevolking en in minuut 33 had Pablo Tarín de leiding over het sluiten van de scorerekening, waardoor de eindstand op 5-2 bleef.

Met deze overwinning blijft het team onder leiding van Óscar García aan de leiding van het groepsklassement, ongeslagen en met hun ogen erop gericht om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op hun volgende inzet, die het circuit van Serelles Alcoy FS zal bezoeken.