De mannelijke cadet van DBC 07 speelt voor promotie naar niveau 1

05 september 2022 - 10: 04

Het team onder leiding van Pascual Miralles ging door in Joan Fuster in een moeilijke confrontatie tegen Montemar de Alicante (66-59), en sluit zo het eerste deel van de Preseason Promotion Phase (FAP) naar Level 1 Autonomous Male Cadet ongeslagen af.

De overwinning garandeert de jongens dat ze komend weekend een van de laatste wedstrijden spelen waarin de twee plaatsen voor promotie naar de topcompetitie die door de Federatie worden verstrekt, worden verdeeld.

De Dianenses begonnen zeer gefocust aan de wedstrijd en legden hun defensieve capaciteit en superioriteit onder de hoepels op, om snelle overgangen te maken en het eerste kwart met een duidelijk voordeel af te sluiten (18-5).

Maar Montemar kwam in de tweede periode in het spel en toonde tekenen van zijn ware potentieel, waardoor het verschil bij de rust werd teruggebracht tot slechts 3 punten (31-28).

De mannen van Pascual Miralles voerden hun intensiteit op en namen na de pauze opnieuw afstand van hun rivalen, waardoor de wedstrijd praktisch veroordeeld werd (52-37).

Het vechtvermogen van de Alicantinos en hun noodzaak om de kortst mogelijke laatste afstand op te geven om te classificeren als de beste seconden van de drie initiële groepen, hielpen hen niet om weer overwinningsopties te hebben, maar het comprimeerde het uiteindelijke resultaat tot het vertrek in zeven punten het verschil waarmee de wedstrijd eindigde (66-59).

In de komende dagen zal de rivaal voor de beslissende wedstrijd bekend worden, die een van de andere twee eersten in de groep zal zijn, Picken Claret of Don Bosco, beide uit Valencia. Het team dat wordt bepaald door een gelijkspel dat wordt gehouden op het FBCV-hoofdkantoor, speelt als lokaal.