Verslag voor de junior van de Dénia Básquet tegen Calasanz (58-64)

Januari 15 van 2013 - 00: 00

El Dénia Basketball junior hervatte de competitie zonder een nieuwe overwinning te kunnen behalen. Ze vielen op hun eigen spoor tegen Calasanz 58-64.

In een wedstrijd die op het scorebord en in de wedstrijd afwisselde, wisten de Valencianen die overwinningen nodig hadden om uit de degradatiezone te komen de laatste minuut te bereiken met een voorsprong van tien punten en de wedstrijd te pakken.

In de eerste momenten gingen de Dianense-spelers de baan op met het duidelijke doel om krachtiger te verdedigen dan in de eerste ronde. door het goede verdedigende werk van het hele team kon Denia het spel aan het einde van de eerste twee kwartalen niet breken.

Vooral vanwege het gebrek aan succes bij het schot en waarom zou je het niet zeggen, toen hij zag dat zijn aanvallende potentieel afnam met Roberto geblesseerd en Francesc met drie man in slechts vijf minuten. Toch was het, met een goede bijdrage van alle Denia-spelers, mogelijk om aan de rust met een voorsprong van zeven punten, 30 tegen 23, aan te komen.

In het derde kwartaal verlaagden de Dénia Básquet-spelers hun intensiteit en verdedigende concentratie en de Valencianen waren zeer doortastend en onderschreven een gedeeltelijke 7 tot 19 in hun voordeel die het spel omdraaide, 37 tot 42.

Aan het begin van het laatste kwart was het spel in evenwicht en de score ook. Totdat een nieuwe partij van 4 tegen 10 Calasanz een voorsprong gaf die bijna definitief leek met nog één minuut en twintig seconden te gaan, 49 tegen 59.
De Dianenses gooiden de handdoek echter niet in de ring en kwamen met opties om terug te keren om te strijden voor de wedstrijd, vooral na vijf punten van Edu, 58 tegen 62 en nog een paar seconden te spelen. Vrije worpen veroordeelden het spel.

Voor Dénia Básquet speelden en scoorden ze; Alex (4) Rubén (7), Francesc (10), Edu (7), Marc (10), Joan (-), Lucas (3), Juan (-), Fran (7), Patrick (2) en Félix . Roberto kon door een blessure niet spelen.