Dénia Rugby verliest de halve finale van de competitie tegen Tavernes (19-20)

April 06 van 2017 - 00: 00

Op het gebied van het gemeentelijke sportcentrum van Denia werd een geweldige rugbywedstrijd gespeeld, die eindigde met de overwinning van Tavernes Alpesa door 19 naar 20, tegen Dénia Rugby.

Deze bijeenkomst was doorslaggevend om te weten welk team de bevordering van promotie zou betwisten. De winnaar zou de playoff spelen, de verliezer zou uit die strijd zijn. Het publiek reageerde op de benoeming en de tribune presenteerde een aspect dat zelden werd gezien. De Tavernes sleepten haar mensen en een bus van amateurbezoekers gaf het nog meer kleur als mogelijk.

De wedstrijd begon met een poging van Tavernes Alpesa dat Dénia Rugby na enkele minuten gelijk kon zijn. De schok handhaafde de gelijkheid en intensiteit van alle spelers. Het eerste deel eindigde met 4-waarschuwingen, 2 per team en een score van gelijkspel met 12 na een andere test die niet door elk team is omgezet. Tijdens deze eerste aanval kon je een goed frontspel zien, waarbij je voor elke meter vocht.

In het tweede deel spanden de dianenses zich aan, ze speelden enkele minuten in de rivaliserende 22-lijn. Ze verspilden verschillende straffen in het voordeel, die ze niet konden veranderen. De Tavernes begonnen het te domineren Meles en kreeg een essay na een pauze van de oplichterij bezoeker die de verdedigingslinie van Dénia Rugby kruist met een krachtige carrière. De test was niet getransformeerd en liet de marker achter in 12-17.

Dramatische finale voor de Dénia Rugby Club

Hij kneep in de Dénia Rugby, hoewel al met heel eerlijke krachten. Met moed en trots sloot de lokale bevolking hun rivaal opnieuw en kreeg een proef omgevormd. Bij afwezigheid van 10-minuten namen de dianenses het initiatief op het scorebord met een 19 naar 17.

Het pand had belangrijke verliezen voor dit spel en werd opgemerkt in deze laatste minuten, toen de troepen verzwakten. Tavernes nam de bal, tegen een rivaal die zichzelf met alles verdedigde. Het pand moest zich verdedigen zonder vrije trappen te plegen. De druk en fysieke uitputting hebben hen ertoe gebracht die fout te maken. Met nog drie minuten te gaan gaf de scheidsrechter een strafbal aan voor Tavernes, gecentreerd op 25 meters van de stokken. De kicker-bezoeker raadpleegde precies in zijn poging om de bal over de "H" te laten gaan en verliet de marker in de definitieve 19-20.

Deze nederlaag doet niet af aan het prachtige seizoen van Denia Rugby, tijdens een campagne waarbij er veel veranderingen zijn geweest, zowel in de sport als in de algemene structuur van de club. De vruchten van deze veranderingen beginnen al vruchten af ​​te werpen en het volgende seizoen zal naar verwachting nog beter worden.