De Dénia Futsal versloeg de CD Torrejón in een groot aantal dianenses (4-3)

Januari 22 van 2017 - 02: 52

De overwinning behaald door Dénia Futsal tegen CD Torrejón met 4 tegen 3 stelt de Dianenses in staat om door te gaan met hun goede reeks overwinningen in het onlangs gelanceerde jaar 2017.

De wedstrijd begon met een koude sfeer op de tribunes en op het veld. Daarvan profiteerde het Madrid-team om op voorsprong te komen in de markering toen ze amper een paar seconden te spelen hadden. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Cristian benut om een ​​rebound op te pikken en César te verslaan met een laag schot.

Ondanks dat ze zichzelf beneden op het scorebord zien, sturen de jongens hem aan Javi ArnauZe reageerden heel goed. Ze namen balbezit, zetten een hoog tempo in en begonnen met goede bewegingen het tegenovergestelde doel te bereiken. Het gebrek aan succes in de laatste pass en de kwaliteit van de Madrid-doelman zorgden ervoor dat de stand voor de 10e minuut niet gelijk was.

Naarmate de minuten verstreken, groeide de dominantie van Dianense, maar de Madrilenen in een tegenaanval stonden op het punt de 0-2 te maken, maar het schot van een bezoekende speler belandde in de lat van het lokale doel.

Dénia Futsal wist gelijk te trekken, maar het schot van Ferrán belandde in de ploeg. Kort daarna had Toni Tent het raak, maar zijn schot ging net naast. De gelijkmaker viel in de 12e minuut op een schot van Mika die profiteerde van een verdedigende fout. Dit doelpunt stelde het spel van de lokale bevolking gerust, die het spel duidelijk bleef domineren.

De lokale bevolking overtrof duidelijk hun rivaal, die nauwelijks tot bezorgdheid zorgde en in de 18e minuut maakte Ferrán met een trefzeker schot de 2-1. Met dit resultaat was de rust bereikt.

Snelle tweede helft

Bij de terugkeer op de baan bleef het groguet-team de wedstrijd beheersen tegen een tegenstander die zich beperkte tot verdedigen. Na drie minuten was het zover David Jaén Hij begon aan een goed spel dat Pablo Tarín culmineerde en scoorde 3-1. Met dit doelpunt leek het erop dat de wedstrijd voor de lokale bevolking was beslist.

De door Javi Arnau gecoachte mannen bleven in een goed tempo spelen en voordat ze halverwege waren, maakten ze er 4-1 van, een doelpunt van Mika. Vanaf dat moment werd er een totaal ander spel geleefd. De inwoners van Madrid ontwaakten uit hun lange lethargie en begonnen de bal oordeelkundiger te spelen.

De Madrid-coach, die zag hoe bergopwaarts het spel hem had gebracht, nam een ​​risico en ging spelen met een speler-doelman. CD Torrejón liet zien zeer voorbereid te zijn op deze tactische spelsituatie, want in amper twee minuten scoorden ze twee doelpunten.

Ze gingen het laatste stuk van de clash in met een verontrustende 4-2 uitslag en met een lokaal team dat amper balbezit had. Het werd nog ingewikkelder toen de bezoekers met nog twee minuten te gaan hun derde doelpunt scoorden. Twee minuten doodsangst voor de lokale bevolking die, dankzij hun verdedigende orde, de wedstrijd naar voren bracht. Een verdiende 4-3 overwinning voor een team dat op hoog niveau speelde.

Het spel stond op het punt niet gespeeld te worden

Het spel stond op het punt niet gespeeld te worden vanwege het gebrek aan vooruitziendheid en besluitvaardigheid van de lokale politici. De middag was onaangenaam, er stond een windvlaag van ruim 70 km/uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er een handbalwedstrijd gespeeld die zonder noemenswaardige problemen eindigde. De chronologie van de gebeurtenissen was als volgt. Met de CD Torrejón en het arbitragetrio in het gemeentelijk paviljoen krijgt de vice-president van Dénia Futsal, Pedro Tent, een telefoontje van de burgemeester van sport, Marián Tamarit, waarin hem werd meegedeeld dat de wedstrijd niet werd gespeeld. De opgegeven reden was dat het alarm oranje was. Het bevel was dat de lokale politie zou komen om het paviljoen te ontruimen.

Het nieuws verrast het bezoekende team, dat niet begrijpt dat deze beslissing amper een uur voor aanvang van de wedstrijd wordt genomen.De scheidsrechters begrijpen er niets van en beperken zich tot het observeren van de gebeurtenissen. Tent begint zelf stappen te ondernemen en neemt contact op met de sportraadslid van Ondara, Mar Chesa, die Ondara's paviljoen opgeeft zodat het spel gespeeld kan worden. Het probleem is dat de faciliteit tot 21 uur bezet is.

Tent sprak opnieuw met de Dianense-raadslid die hij wist te overtuigen, hoewel de beslissing die hij neemt is dat het spel kan worden gespeeld, maar het moet achter gesloten deuren zijn. Dat wil zeggen, zonder publiek om risico's te vermijden. De mensen die al in het paviljoen zaten, kiezen ervoor om niet weg te gaan. De conciërge sluit, gegeven de opdrachten die hij krijgt van de sportafdeling, de deuren van het sportcentrum.

De verwarring wordt vergezeld door een patrouille van de lokale politie die opduikt bij het paviljoen, maar de ongeveer 50 mensen die op de tribunes zaten niet uitzet. Toen de wedstrijd begon, verdrongen enkele fans zich bij de ingang van de deur van het sportcentrum die naar binnen wilden om de wedstrijd te bekijken. Ze kregen geen toegang totdat de lokale politie weer arriveerde en beval de deuren te openen. Eens te meer was het gebrek aan coördinatie duidelijk in een situatie die al lang eerder had moeten worden opgelost.

Het was niet logisch dat de handbalwedstrijd wel gespeeld mocht worden en dan de zaalvoetbalwedstrijd niet gespeeld kon worden. Dat is ook niet normaal
Dénia de sluiting van de faciliteiten is bevolen en dat ze in Ondara of Gata open zijn. Sterker nog, de Dénia Basketball Ook moest hij zijn lucifers verplaatsen naar het Gata-paviljoen.

De raad van bestuur van Dénia Futsal bedankt publiekelijk de behandeling van de burgemeester van Ondara, Mar Chesa, die haar paviljoen aanbood om het spel te spelen.