DBC SUMA wint in Elche terwijl de Senioren vallen in Aldaia

18 maart 2024 - 14: 45

Solvente overwinning van het Nationale Senior Herenteam in het El Toscar Paviljoen in Elche, Elche 65-89 DBC SUMA, dat de zevende plaats in het klassement consolideert in de race naar de kwalificatierondes voor promotie naar de EBA League. De lokale bevolking wilde wegkomen uit de degradatiezone en kwam er erg sterk uit, passend bij het hoge speeltempo van Eduardo Clavero's team om het eerste kwart af te sluiten met slechts één punt achterstand (23-24).

De rotaties van Dénia Basquet zorgden ervoor dat de ploeg tijdens de tweede periode de toon niet lager zette. Drie bijna opeenvolgende triples deden de gastheren pijn, die het tempo niet langer konden volhouden en met dertien punten achterstand de pauze bereikten (35-48).

Aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Het succes van de bezoekers en de intensiteit waarmee zij bleven verdedigen vonden geen weerklank en de verschillen liepen al snel op tot twintig punten en daalden pas op het einde van de wedstrijd.

Uitstekend spel van het hele team dat vertrouwen uitstraalt en een enorm vertrouwen uitstraalt in de mogelijkheden ervan, op dit cruciale punt in het seizoen.

Markeer het goede debuut van Santiago Fedele, een 27-jarige Italiaans-Argentijnse speler, die het team zal helpen met zijn ervaring in dit laatste deel van de competitie.

SENIOR VROUWELIJKE AUTONOME: ALDAIA 51-48 DBC

Door de nederlaag van het Senior Damesteam van Dénia Basquet in Aldaia hebben ze vrijwel geen kwalificatiemogelijkheden voor de kwalificatierondes voor promotie naar Nacional, met nog maar twee dagen te spelen in de reguliere competitie.

De Valencianen klemden vanaf het begin hun tanden op elkaar in hun strijd om aan degradatie te ontsnappen, op een dag waarop de overwinning van Ifach Calp hen dwong die van Juan Luis Pérez.

De eerste helft was erg gelijkwaardig, waarbij de verdedigingen de aanvallen aan weerszijden van het veld overtroffen, waardoor de succespercentages laag waren.

Dénia Basquet arriveerde bij de rust en gaf een gevoel van dominantie, maar hun voorsprong op het scorebord bedroeg slechts drie punten (21-24). De blessure van Brenda Romeo, die haar ervan weerhield de wedstrijd voort te zetten, beperkte de inside game op weg naar de tweede helft.

In de derde periode, toen de lokale bevolking gebruik maakte van zoneverdediging, kwam het keerpunt van de wedstrijd. Drie driepunters zonder misser van de bezoekers verhoogden de voorsprong naar zeven punten, waardoor de Valenciaanse coach het duel moest staken met een time-out.

Vanaf dat moment nam de wedstrijd een wending, waardoor het voor de bezoekers een stuk lastiger werd om punten te blijven bijschrijven. Beetje bij beetje wisten de gastheren de score om te draaien en bereikten ze de laatste periode met een voorsprong van één punt (41-40).

In de afgelopen periode slaagde Aldaia er niet zonder moeite in om zijn voorsprong te consolideren en hoewel Dénia Basquet heel dicht bij de overwinning was, verhinderden zenuwen en een gebrek aan succes dit uiteindelijk.

De ploeg ontvangt de volgende dag San Blas in Dénia en sluit de competitie de week daarop af in Tavernes. De spelers zullen ongetwijfeld niet opgeven en zullen er alles aan doen om het parcours te sluiten door zo ver mogelijk te gaan.

VOORKEUR SENIOR MAN: DBC 67 - 71 ONDARA

De regionale derby had extra tijd nodig om te beslissen wie een duel zou winnen waarin gelijkheid van begin tot eind de dominante trend was. Met zeer korte voorsprong voor het ene of het andere team gedurende de eerste twee periodes bereikte Dénia Basquet de rust met een voorsprong van twee punten (38-36).

De afwisseling op het scorebord was constant, waarbij verdediging een van de belangrijkste middelen was als het ging om het controleren van de wedstrijd van beide kanten.

De bezoekers gingen de laatste periode in met een voorsprong van twee punten (49-51) en ondanks alles geprobeerd te hebben, wisten de mannen van Carlos Vila in extremis een eerste wedstrijdbal te redden door slechts enkele seconden voor het einde een driehonkslag te slaan, waardoor de wedstrijd tot een einde kwam. tot extra tijd.

Al in de extra tijd kenden de bezoekers een betere start richting de basket. Hoewel de gastheren in de eindsprint opnieuw reageerden door zichzelf binnen één punt te brengen met een nieuwe triple, was er nog maar heel weinig tijd over en zorgde het goede werk van Ondara ervoor dat de overwinning aan hun kant viel.