DBC SUMA verslaat Oliva terwijl de Senior Women geen overwinning behalen in Benidorm

Februari 05 van 2024 - 09: 41

Dit Nationale Senior Herenweekend kwam als overwinnaar uit de bus tegen CB Oliva die op geen enkel moment in de wedstrijd vertrok en van de spelers eiste dat ze hun beste niveau zouden geven om hen te verslaan.

Dit is een belangrijk moment voor de groep onder leiding van Eduardo Clavero, die het laatste derde deel van de competitie zal trotseren met alle kansen op deelname aan de play-offs voor promotie naar de EBA League, maar zonder te kunnen stoppen met kijken naar de teams die hen achtervolgen. en ze vechten voor duurzaamheid.

Na een gelijkmatige eerste periode speelde de ploeg een van de beste kwartalen van het seizoen en behaalde, vooral met de verdediging, een serie van 22-04 die praktisch de wedstrijd besliste.

De bij de rust behaalde voorsprong (38-17) werd in de tweede helft echter niet verder groter als gevolg van het succes en aandringen van de bezoekers, die in de vierde periode onder de grens van tien punten achterstand wisten te komen. .

De reactie van de Dianenses was onmiddellijk: alles werd weer op de juiste plaats gezet en de wedstrijd werd afgesloten zonder aanleiding te geven tot verrassingen.

Aan de andere kant heeft het team deze week twee van zijn leden verloren. Paolo Adolphi en Jordi Ruiz hebben, beiden om professionele redenen, het team dynamisch verlaten, al betekent dit geen definitief afscheid.

Integendeel, de Senior Women konden hun wedstrijd tegen CB Benidorm niet uitvoeren, ondanks het feit dat de spelers er alles aan deden om dit te bereiken.

De wedstrijd begon met veel tempo van beide teams. De verdediging legde zich duidelijk op bij de aanvallen, waardoor het erg moeilijk werd om aan beide kanten van het veld punten te scoren.

De lokale bevolking wist beter te profiteren van deze dynamiek dankzij hun grotere lengte om onder de ringen te vechten en hun succes op de beslissende momenten van een laag scorende botsing.

De groep Juan Luis Pérez Hij probeerde alles en bereikte de laatste periode met opties om de wedstrijd te winnen, maar het gebrek aan doel bij het buitenschot en de moeilijkheid om binnen zijn zone te scoren brachten hem naar de nederlaag.

Het team zal volgende week rusten, twee overwinningen verwijderd van de vierde plaats in het klassement, wat hen toegang zou geven tot de play-offs voor promotie naar de 1e Nationaal.

Maar hij zal dit doen zonder te vergeten dat het in zijn eerste jaar in de categorie van fundamenteel belang is om afstand te houden van de teams die hem achtervolgen om duurzaamheid te garanderen.

Wat de Preferred Senior Male betreft, viel de DBC tegen Algemesí. Het team arriveerde met veel fysieke problemen, maar met een zeer goed humeur om te proberen het de Valencianen moeilijk te maken.

Vanaf het begin begonnen ze de wedstrijd zonder complexen en speelden ze oog in oog tegen een sterke rivaal, aan wie ze van plan waren alle mogelijke weerstand te bieden tegen hun aanvallende krachten.

Gedurende een groot deel van de eerste helft van de wedstrijd gaf de vloeiendheid van de aanval de Dianenses controle over de situatie, waardoor het eerste kwart met vijf punten voorsprong werd afgesloten en vervolgens de pauze werd bereikt met een achterstand van vier (30-26).

Maar zoals verwacht hadden de gastheren niet al hun middelen getoond en veranderden ze de dynamiek van de wedstrijd toen ze een strakke verdediging presenteerden die we moeilijk konden overwinnen.

Naarmate de minuten verstreken, hield alleen de verdediging hen in de wedstrijd, waardoor het voor hen erg moeilijk werd om door te gaan met het toevoegen van punten tijdens de aanval, ook al stopten ze voortdurend met proberen.

Ze hebben opnieuw laten zien dat ze tegen elke rivaal kunnen strijden, maar dat ze tijdens alle wedstrijden consistenter moeten zijn om de overwinningen te behalen die nodig zijn om de categorie te behouden.