DBC Suma Nacional zal blijven vechten voor de doorgang naar de promotie-play-offs van de EBA League

20 maart 2023 - 11: 37

El Dénia Heren Senior Basketbal 1 Nacional slaagde erin om de wedstrijd van vandaag in Benidorm uit te voeren met een eindscore van 69-84, waarmee ze een van hun meest complete wedstrijden van het seizoen maakten en in de strijd bleven om deel te nemen aan de kwalificatierondes voor promotie naar de EBA League.

Ondanks de kracht van de lokale bevolking, die het hele seizoen maar één wedstrijd thuis had verloren, en de bevestigde verliezen van de Dianenses, evenals het ongemak waarmee sommige leden van het Dénia Básquet-team moesten spelen, slaagde het team erin om geweldige resultaten te behalen prestatie.

De wedstrijd begon met een hoog spelritme dat Benidorm accepteerde, met een hoge score in het eerste kwart (21-24) zonder duidelijke dominantie. Hoewel het buitenlandse succes van de lokale bevolking Dénia ervan weerhield de afstand in de tweede periode te openen, begonnen hun verdediging en dominantie in het binnenspel meer te wegen in het spel en behaalden ze een voorsprong van zes punten tijdens de rust (36-42).

Na rust kwamen de beste minuten van de wedstrijd voor DBC SUMA. De snelheid waarmee ze bleven spelen, ondersteund door beheersing van de rebound, werd toegevoegd aan hun grote effectiviteit in de aanval. Bovendien anticipeerde zijn verdediging op alles en stond vrije schoten niet toe. Op deze manier wisten ze te genieten van een maximaal inkomen van twintig punten dat hen vertrouwen gaf.

In de laatste periode probeerde Benidorm terug te komen door de verdedigingslinies op te trekken en slaagde erin om met nog iets meer dan drie minuten te gaan onder de psychologische grens van tien punten te komen. De Dianenses bleven echter kalm en wisten de meest overweldigende momenten te overwinnen, de situatie weer onder controle te krijgen en de wedstrijd zonder lijden af ​​te sluiten.

Alle beschikbare spelers hebben een goede prestatie neergezet, met een rotatie waaraan opnieuw drie juniorspelers deelnamen, telkens meer geïntegreerd in het dagelijkse leven van het team.

Op deze manier bracht de overwinning DBC Suma Nacional bijna definitief weg van de enige directe degradatieplaats, en zorgde voor een band van respectievelijk vier en twee wedstrijden, met wie ze vandaag de permanentie-play-off zouden spelen.

Met nog vijf dagen te gaan in deze eerste fase, lijkt het erop dat Dénia Básquet erin is geslaagd om in een groep van zes teams te komen waarmee het vermoedelijk zal vechten om te eindigen op de vijfde tot en met de achtste plaats in het eindklassement, die de doorgang naar het spel verlenen -off voor promotie naar EBA, of in de negende en tiende, dat zou betekenen dat de categorie behouden blijft en het seizoen eindigt.

Behalve La Vila in het bovenste gedeelte heeft nog niemand iets wiskundig verzekerd in een van de meest gelijkmatige jaren die deze categorie in lange tijd heeft gezien.