DBC Suma boekt dit weekend twee overwinningen en wint de regionale derby tegen Xàbia

Februari 26 van 2024 - 10: 22

Afgelopen weekend vond de eerste regionale derby plaats in de 1e Nationale Divisie tussen Joventut Javea y Dénia Basketball TOEVOEGING. Een mooie wedstrijd voor de Dianenses die het scorebord buitenshuis wonnen. Zo behaalden ze aan het einde van de wedstrijd een resultaat van 69-77.

Vanaf het begin nam het team onder leiding van Eduardo Clavero de leiding en viel op door zijn verdediging en dominantie in de rebound, waardoor ze het eerste kwart konden afsluiten met een voorsprong van zeven punten (11-18) die ze de hele wedstrijd behielden.

Ondanks de vastberadenheid van Joventut Xàbia tijdens het tweede kwartaal, waardoor de kloof op het scorebord werd verkleind, bleef Dénia Básquet standvastig en bereikte de rust met een voorsprong van negen punten (27-36). Achter hem consolideerde het bezoekende team zijn dominantie en viel op door zijn precisie bij driepuntsschoten, wat hen in de derde periode tot een voorsprong van ruim twintig punten leidde.

Ondanks de inspanningen van de gastheren in het laatste kwart, die erin slaagden het gat te dichten, was het niet genoeg om de score terug te draaien. Toch zorgden beide teams voor een uitstekend sportief spektakel, met uitstekende concurrentie van beide ploegen.

DBC SUMA 1e Nationaal tegen Albubasket

In hun tweede wedstrijd van het weekend behaalde het 1e nationale seniorenteam van de Dénia Básquet Club een klinkende overwinning tegen Albubasket, met een eindscore van 73-57, waarmee het uitstekende moment in het seizoen opnieuw werd bevestigd.

De wedstrijd was van dubbel belang voor het team onder leiding van Eduardo Clavero. Ten eerste stelde de overwinning hen in staat zich te consolideren in de top acht plaatsen in het klassement, posities die toegang geven tot de promotie-play-offs, in een cruciale fase van de reguliere competitie. Bovendien bood het een kans om afstand te nemen van een rivaal die hen eerder in de eerste ronde op eigen terrein had verslagen.

Vanaf het begin van de wedstrijd toonden de spelers van Dénia Básquet Club opmerkelijke vastberadenheid en lieten ze een spel op hoog niveau zien in beide fasen van het spel. Dit was snel terug te zien op het scorebord, waar ze een gat wisten te slaan dat alleen Albubasket in de slotmomenten van de eerste periode (23-16) kon dichten.

Het tweede kwartaal was evenwichtiger, met een mandenwisseling die het verschil tijdens de rust vrijwel intact hield (39-31). Na de pauze keerde Dénia Básquet echter met hernieuwde energie en precisie terug naar het veld, waarbij hij Albubasket overweldigde in de verdediging, rebound en succes, waardoor de voorsprong werd uitgebreid tot een voorsprong van twintig punten.

Ondanks de inspanningen van Albubasket om in de laatste tien minuten dichter op het scorebord te komen, behield Dénia Básquet Club de controle over de wedstrijd, waarbij zelfs al zijn spelers aan de slotfase konden meedoen. Helaas liep Nacho Ots tijdens de wedstrijd ook een enkelblessure op, die wij een spoedig herstel wensen.

Autonome Dames Senior verliest van CDSC Godella

Het Senior Damesteam van de Dénia Básquet Club stond op zijn beurt tegenover de ongeslagen leider van de groep en favoriet voor promotie, CDSC Godella, in een wedstrijd die de toeschouwers tot de laatste seconde in spanning hield.

Bij het begin van de wedstrijd namen de bezoekende spelers, CDSC Godella, een vroege voorsprong en profiteerden van de aanvankelijke onzekerheid van de lokale bevolking om aan het einde van het eerste kwart een aanzienlijk gat op het scorebord te creëren (7-21). Echter, het lokale team, onder leiding van Juan Luis Pérez, hield vast aan een solide verdediging en begon zijn ritme te vinden in de tweede periode, waardoor de oppositie zich ongemakkelijk voelde en moeite had om de achterstand terug te dringen.

Ondanks dat ze de rust bereikten met een vergelijkbaar verschil op het scorebord, toonden de spelers van Dénia Básquet Club na de pauze vastberadenheid en slaagden ze er aan het einde van het derde kwartaal voor het eerst in om het gat te dichten tot minder dan tien punten (31-40). In de laatste tien minuten liet de thuisploeg een uitmuntende prestatie zien, waarbij ze het spel tot het uiterste dreef en gevaarlijk dichtbij kwam op het scorebord. Ondanks hun inspanningen en een goed uitgevoerde wedstrijd wist CDSC Godella echter met vastberadenheid en hard werken de overwinning veilig te stellen.

Ondanks het resultaat liet de Dénia Básquet Club een solide en collectief spel zien, waarbij alle spelers bijdroegen aan de inspanningen van het team en op elk moment van de wedstrijd de juiste beslissingen namen.

Nederlaag van de favoriete senior man in Canals

In een confrontatie die opviel door de defensieve intensiteit van beide teams, stond de Dénia Básquet Club tegenover CB Canals in een wedstrijd in de categorie Senior Men's Preferred die eindigde met een eindscore van 59-44 in het voordeel van de gastheren.

Ondanks een gelijkmatige start met een mandenruil die geen duidelijke indicatie gaf over de mogelijke winnaar (14-10), was het in de tweede periode dat de ploeg onder leiding van Carlos Vila een voordeel moest incasseren dat doorslaggevend zou blijken. De Dénia Básquet Club kwam bij rust met een achterstand van dertien punten (36-23), die gedurende de hele wedstrijd moeilijk ongedaan te maken was.

Ondanks de aanhoudende verdediging en de terugkaatsende inspanning van de Dénia Basquet Club, had het team moeite met het scoren van punten in de tweede helft van de wedstrijd, wat hun kansen beperkte om de score om te draaien en om de overwinning te strijden.

De wedstrijd werd gekenmerkt door uitstekend verdedigend werk van beide teams, wat zich vertaalde in een relatief lage eindscore. Ondanks het ongunstige resultaat toonde de Dénia Básquet Club solide defensieprestaties en zal blijven werken aan het verbeteren van zijn prestaties in toekomstige wedstrijden.