De CD Dénia viel voor de CD Eldense door 0 naar 1 in het eerste spel van het voorseizoen

Augustus 07 van 2017 - 06: 00

El CD Dénia viel met 0-1 tegen CD Eldense in de eerste serieuze pre-season test voor de mannen die hij leidt Juan Carlos Signes. Deze clash speelde in Olive nova, begon 20 minuten later door het ontbreken van een scheidsrechter. Het scheidsrechterstrio dat voor dit duel was aangesteld, stond op het punt de wedstrijd te beginnen, maar Villarreal B-Algarve speelde op het aangrenzende veld, dat geen scheidsrechter had. Toen werden de scheidsrechters overgeplaatst naar die wedstrijd en moesten we wachten tot er anderen arriveerden.

Onder sterke hitte begon een typisch pre-season duel, met weinig ritme en een gebrek aan koppeling in beide ploegen. In de set van Marina Alta, zagen we een team dat hetzelfde tactische systeem voorstelde dat zijn coach, Juan Carlos Signes, ons gewend is. Een 1-4-4-2, met een verdedigingslinie die ze vanaf het begin vormden; Céspedes en Gayá op de vleugel met Keko en Ferrán in het centrum. In het midden van het veld; Molina, Jordi, Javi en Renzo. In de voorhoede staan ​​Sirerol en Panucci.

Met deze elf op het veld behield CD Dénia het balbezit tegen een rivaal die veel drukte. De elf die hij regisseerde, Daniel Ponz, hadden moeite om de Dianense middenveldlijn te overwinnen. Hij had geen duidelijke naderingen met gevaar op het frame dat door Maxi werd verdedigd.

Het beste aan het Groguet-team was de verdedigende veiligheid van Keko en Ferrán, die een geweldige wedstrijd speelden. Wat hem nog te verbeteren valt, is de overgang van de bal van de middenvelders naar de aanvallers. Het team miste vloeiendheid bij het bewegen van de bal, Javi moest vele meters naar beneden om te proberen de bal te krijgen, terwijl deze speler op de aanvallende middenvelder speelde. Er ontbreekt een duidelijke driver die het verdedigings- en aanvalsspel met elkaar verbindt.

In de tweede helft waren er veel wisselingen in beide ploegen en hierdoor zakte het spel flink weg. Bij CD Dénia kregen alle mannen minuten, met als enige uitzondering Paco die door knieproblemen niet kon spelen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam via Rubén Solano in het slotstuk van de wedstrijd. Een verdedigende fout eindigde met een sterk schot dat een Tonet versloeg die, ondanks het aanraken van de bal, hem niet kon stoppen.

Kortom, we moeten een positieve beoordeling maken van deze wedstrijd en vooral dat het team de tijd heeft om zich voor aanvang van de competitie verder te verbeteren. De volgende wedstrijd voor het team van Juan Carlos Signes is op zaterdag 12 augustus tegen La Nucia CF, om 19 uur in Oliva Nova.