Goed weekend voor Dénia Básquet, waar enkele teams na de pauze hun debuut maakten

April 07 van 2021 - 13: 14

Drie en een halve maand na de laatste wedstrijd gespeeld door het senior damesteam van de Dénia Basketball, de meisjes van Juan Luis Pérez ze waren in staat om de competitie te hervatten nadat het ministerie van Volksgezondheid de terugkeer van regionale competities had goedgekeurd.

Het team speelde een zeer serieuze wedstrijd tegen Teulada en behield een goed niveau in alle kwartalen, zowel in de verdediging als in de aanval, zonder de gastheren op enig moment een optie te geven. Teulada zocht zijn toevlucht in zone 2-3 om te proberen de vroege verschillen te stoppen die aan het begin van de wedstrijd waren bereikt, maar het succes in de triple en de Dianense-verdediging stelde hen in staat om met autoriteit te domineren en het voordeel op het scorebord geleidelijk uit te breiden tot het einde van de wedstrijd.

De FBCV stelt voor om de eerste fase van de competitie van dit seizoen voor zondag 11 april af te sluiten, zodat alle teams de komende dagen hun wedstrijden moeten spelen, zodat vanaf het weekend van 18 april de fase van de kampioenschappen bepalen zowel de promoties naar de categorie Nationaal als de titels van elk van de betwiste categorieën, Autonoom en Preferent genoemd.

Het team sluit daarom aanstaande zondag de eerste fase af, tegenover het Ondara-team in Joan Fuster. Een overwinning zou de eerste plaats van de groep garanderen en hem toegang geven om te vechten voor promotie naar de nationale competitie.

Senior mannelijke 1e zone: Altea B 64-79 Dénia Básquet

Het Senior Male 1st Zone-team hervatte de wedstrijd onderbroken door de pandemie op 20 december.

De grote onbekende was om na te gaan in welke staat het team na zo'n lange onderbreking weer actief was, aangezien in deze tijd de ontwikkeling van collectieve training pas een paar weken geleden was toegestaan.

Het eerste deel van de wedstrijd bevestigde dat beide teams niet konden filmen en meer onnauwkeurigheden verzamelden dan gewenst.

Al in de tweede helft profiteerde het Dianense-team van de minder fysieke slijtage dankzij de vele rotaties die vanaf de bank werden besteld, wat resulteerde in snelle overgangen die de balans aan de zijkant van Carlos Vila begonnen te doen kantelen.

Die frisheid droeg bij aan een opmerkelijk succes in het buitenschot, leidde ertoe dat ze een verschil van 10 punten bereikten, een inkomen dat ze niet zonder moeite konden behouden tot het einde.

De overwinning consolideert het team, met nog vier wedstrijden te gaan, aan de top van de competitie.

Senior mannelijke 1e zone: Dénia Básquet 77-70 Sax

Wedstrijd gespeeld op zondagochtend in het paviljoen van Joan Fuster, slechts vijftien uur na de wedstrijd die het team de vorige middag had gespeeld, tegen een veeleisende rivaal als Sax met vergelijkbare kenmerken als die van de Dianenses, die het voordeel had van onze inspanningen die ongetwijfeld nadelig waren voor van onze versheid.

Ondanks deze handicap die vrijwillig werd aanvaard om de beweging van onze rivaal te vergemakkelijken, gezien de urgentie van datums om lopende wedstrijden te spelen die door de FBCV waren vastgesteld, begon de wedstrijd met een vrij dynamisch spel van de kant van beide teams.

Na een zeer gelijkmatige start zou het aan het begin van het tweede kwartaal zijn als het team van Dénia profiteerde van het feit dat de bezoekers hun ritme een beetje verlaagden om hen te onderschrijven met een 11-0-run.

Sax kwam echter beetje bij beetje terug in de wedstrijd en bereikte het einde van het derde kwart met een punt op het scorebord.

Een goede partiële aan het begin van het laatste kwartaal (+12) gaf hen een voordeel dat voldoende leek. De bezoekers bleven echter doorwerken en met succes vanaf de triple naderden ze in de laatste minuut vier punten, maar ze hadden geen opties meer om de comeback af te maken.

De competitie is erg open met veel teams met opties om door te gaan naar de tweede fase in de groep die zal vechten voor promotie. De eerste ronde van de competitie moet eindigen voor 25 april, waarna de teams van elk van de vier 1e Zonale groepen worden verdeeld in twee eenheden, de eerste zeven ingedeeld op zoek naar promotie naar Preferential spelen een enkele ronde competitiewedstrijd. De rest voor de permanentie.

Het team van Carlos Vila heeft twee moeilijke uitstapjes naar de velden van Oliva en Enguera, en een enkele thuiswedstrijd niet minder gecompliceerd tegen Xàtiva, een team met wie ze momenteel de leiding in het klassement delen.

Alevín vrouwelijk niveau 2: Pedreguer 43-57 Dénia Básquet 09

Op een dag als de vorige, terug naar de competities, deed het behaalde resultaat er niet zoveel toe in vergelijking met de grote illusie die de twee teams uitdroegen, wat in combinatie met een zekere nervositeit ertoe leidde dat ze meer met het hart speelden dan. met het hoofd in vele fasen van de ontmoeting.

De lokale bevolking ging voor iedereen omdat de kwalificatie voor de tweede fase van de competitie op het spel stond, dus het was mogelijk om een ​​enorm gelijkmatige en emotionele wedstrijd te beleven, die pas in het laatste kwart werd beslist.

In de laatste minuten besliste een gunstige gedeeltelijke (+8) voor de meisjes van Carlos Vila's uiteindelijk de overwinning en bezorgde ze het team wiskundig de leiding.

Er rest nog maar één dag om de eerste fase af te sluiten en vanaf 9 mei spelen ze de promotieklasse in groepen van vier teams, die plaats zullen maken voor de laatste kwalificatiewedstrijden.

Nationale mannelijke senior: Ilicitano 83 - Dénia Básquet 42

Eerste kwart zeer gelijkmatig met afwisseling in de dominantie op het scorebord door beide teams, waarin de mannen van Bernardo Sanz zeer succesvol waren in de aanval en intens in de verdediging, waardoor ze het konden opnemen tegen de lokale bevolking die op deze cursus promoveerde naar Liga EBA.

In het tweede kwartaal verhoogde het lokale team de intensiteit en hoewel het korte voordelen begon te krijgen, konden de Dianenses in het spel blijven door met discipline op het veld te spelen en samen te werken.

Na de pauze zorgde de toename van de lokale dominantie echter duidelijker ervoor dat ze de toon niet konden vasthouden, en het ergste was dat ze van het veld verdwenen, waardoor de thuisploeg op zijn gemak kon spelen. Opnieuw stopten ze met collectief spelen, wat ertoe leidde dat hun percentages verder daalden, wat leidde tot een zware nederlaag waarvan ze opnieuw niets anders konden doen dan leren.

Om het debuut van junior Pablo Castera te benadrukken met het team dat uitstekend werk levert op het veld.

Autonome mannelijke junior: Dénia Básquet 44-69 Lucentum Foundation

Spel gespeeld in vele fasen waarin Dénia Básquet het opkwam tegen een superieur team zoals Lucentum uit Alicante, met zeer goede acties in beide delen van het veld.

Ze begonnen de wedstrijd door het scorebord tot minuut 14 te sturen, waarna de bezoekers hun speeltempo verhoogden en meer schade begonnen aan te richten onder de hoepels met tweede en derde opties als gevolg van hun fysieke superioriteit.

In de tweede helft kwam het verschil uit op twintig punten, maar de ploeg had het vermogen om te reageren en bracht het na vijf minuten terug tot dertien punten dankzij een geweldige houding en verdedigende activiteit.

Een laatste kwartier van 0-10 in de laatste twee minuten liet het eindresultaat in een zeker groter verschil achter dan wat ze verdienden, waardoor we het werk van de groep op het veld niet kunnen waarderen.

De wedstrijd werd veertig minuten onderbroken door de ernstige blessure in het tweede kwart van de uitstekende bezoekende speler Carlos Esquiva in een spelactie. De gastclub had spijt van wat er was gebeurd en wenste hem een ​​snel herstel, zodat hij zo snel mogelijk naar de speelvelden kon terugkeren om van deze sport te blijven genieten.