Briljante première van de CD Dénia-jeugd thuis bij Hurricane Moncada (5-0)

10 september 2016 - 20: 48

Het jeugdteam A CD Dénia heeft een briljant debuut gehad voor zijn fans in de National League, toen het Huracán Moncada B met 5-0 versloeg. Het veld van Diego Mena Het was het toneel van een wedstrijd die zo'n 200 toeschouwers samenbracht die genoten van het Dianenses-spel.

Viering van het eerste doelpunt van CD Dénia

Het team onder leiding van Guillemo Santosjuanes kwam zeer betrokken bij het spel naar voren, met een goede positionering en met de linies dicht bij elkaar. Door deze tactische opstelling kon hij het centrale veld domineren, waar zowel Moreno als Campayo naar voren kwamen als zeer belangrijke spelers. Ze zochten altijd naar openingen op de vleugel en vooral ging de bal naar Jordi Sirerol die zich heel goed tussen de linies wist te bewegen.

Het resultaat van het beste spel en de dominantie van de lokale bevolking was het eerste doelpunt van Darío dat het blik opende en de jonge Dianenses veel rust gaf. Het lokale team kwam, ondanks een voorsprong op het scorebord, niet van het gaspedaal en bleef druk uitoefenen op een tegenstander wiens enige gevaar een afstandsschot was dat doelman Miguel verraste, die voor was en de bal tegen de lat botste.

In volledig lokaal domein wist Jordi Sirerol hoe hij moest profiteren van een verdedigende fout om het tweede doelpunt te scoren. Met de stand 2-0 werd de rust bereikt en beloonde het publiek de jongens met een staande ovatie na het getoonde goede spel.

Smalle markeringen

In de tweede helft kwam CD Dénia met heldere ideeën naar buiten en na drie minuten legde Samuel de derde in de Dianense locker. Dit doelpunt bracht de Valencianen tot zinken die verloren gingen op het veld. Het Dianense-team profiteerde van de verwarring van hun rivaal om nog twee doelpunten te scoren, een van Campayo en de andere van Álex Moreno. Vanaf hier tot het einde van de wedstrijd konden de lokale bevolking hun voordeel vergroten, maar misten ze zeer duidelijke kansen. Aan het einde van het spel is de score van 5 tegen 0 getrouw, wat de superioriteit van het lokale team weerspiegelt.

De Dianense-coach waardeerde de overwinning door op te merken dat: "We waren op een goed niveau, erg gefocust en effectief in de aanval”. Hoe dan ook Guillermo Santosjuanes heeft zijn voeten op de grond en benadrukte dat, "enHet team is heel goed begonnen aan de 6-punts competitie, we hebben er 4 toegevoegd, maar we moeten nog blijven werken, we hebben nog veel ruimte voor verbetering en we hebben nog steeds niets bereikt. Je moet bescheiden blijven en ik wil geen euforie'.