De BM Horadada stopte de goede run van de Garbi Dénia (34-33)

Januari 31 van 2017 - 02: 00

Enigszins met nog twee seconden te gaan hielp het BM Horadada om de wedstrijd waar ze tegen speelden te winnen Garbi Dénia, die ze versloegen met 34 - 33. Op deze manier maakte het team van Pilar de la Horadada een einde aan de goede reeks van de Dianenses die na tien wedstrijden zonder verlies op dit evenement aankwamen.

De wedstrijd begon met de lokale bevolking die erg betrokken was bij de wedstrijd en hun verdedigingssysteem zeer intensief aan het werk was. Dit zorgde voor problemen voor de Dianense-aanval, die niet zijn beste dag had. Veel fouten en vooral overmatige neerslag zorgden ervoor dat de lanceringen niet succesvol waren.

Ter verdediging van het team Marina AltaHij was ook niet op zijn gebruikelijke niveau, hoewel zijn rivaal geen manier vond om van deze factor te profiteren. Geen van de twee teams was succesvol in het licht van het rivaliserende raamwerk. Tijdens de rust had Dianense een voorsprong van 13 tegen 14.

In de tweede helft verbeterde het spel allerminst, fouten prevaleerden boven goede daden. Aangezien geen van de twee teams erg succesvol was, heersten gelijkheid en emotie elke minuut.

Late reactie van de dianenses

Na het midden van de tweede periode begonnen de fysieke krachten van de Dianenses te wankelen. De harde wedstrijd van woensdag tegen CB Santa Pola eiste zijn tol en de benen waren niet lenig om de verdedigingshulpen te bereiken. De lokale bevolking profiteerde en kreeg een inkomen van 4 doelpunten.

In de laatste vijf minuten kwam de reactie van de jongens onder leiding van David Salanova, die met nog 40 seconden te gaan met veel moeite de stand gelijk wist te trekken. Een foutje in een vrije trap zorgde ervoor dat de lokale bevolking met nog twee seconden te gaan het winnende doelpunt maakte. Tijd voor meer was er niet en de wedstrijd eindigde met een score van 34 tegen 33.

Door deze nederlaag blijft Garbi Dénia op de derde plaats in het klassement. Deze week moet de groep onder leiding van David Salanova hun volgende afspraak voorbereiden, die zaterdag om 18 uur in het gemeentelijk paviljoen van Dénia zal zijn, waar ze het bezoek ontvangt van CH Santa Bárbara Monover, vierde geclassificeerd.