Andrea Fernández werd tweede in de Cartagena-triatlon

12 juni 2013 - 00: 01

De Dianense triatleet, Andrea Fernández Castelló van de Multiesport-club Marina Alta, werd tweede in de absolute vrouwelijke klasse van de Supersprint Triathlon gespeeld in Cartagena. Deze tweede triatlon van Cartagena, had een deelname van 50 vrouwelijke triatleten.

De Dianense maakte een geweldige test, werd gekoppeld in de drie segmenten met de atleet van Aguilas, Andrea Jimenez die uiteindelijk 5 seconden voordeel behaalde in de tweede ronde van het racecircuit. Een minimaal voordeel dat diende om de overwinning vast te leggen.

Andrea Fernandez werd tweede met een totale tijd van 30 minuten en 34 seconden tot vijf seconden van de winnaar. De Dianense markeerde een tijd in het eerste zwemsegment van 5 minuten en 25 seconden. In het wielsegment investeerde hij een tijd van 16 minuten en 10 seconden en in het racesegment legde hij een record van 8 minuten en 59 seconden vast.

De volgende afspraak voor de Dianense triatleet, is de 22-dag in juni, waar ze het Sprint Distance Spain Championship zal bijwonen dat zal plaatsvinden in de stad Altafulla in Tarragona. Dit is de belangrijkste afspraak voor de triatleet van de Multiesport Marina Alta, omdat het het meest bekroonde punt in de nationale reeks van het Spaanse kampioenschap is.