Aina Fornés werd achtste in 400 meter horden in de Nationale Junior

10 juli 2013 - 16: 59

Het Spaanse atletiekkampioenschap werd gehouden in Castellón in de categorie Junior. Een test met deelname van de Dianense-atleet, Aina Fornés. De vertegenwoordiger van de Athletics Club Balearia Diánium, heeft deelgenomen aan twee tests; de 400 meter horden en in de 4X100 estafettetest waarin hij deel uitmaakte van het team van CA Benacantil de Alicante.

Op de eerste dag van het kampioenschap speelde Aina een van de halve finales in het 400 meter horden-evenement. De dianense behaalde zonder problemen zijn klassering voor de finale. Ze werd tweede in haar serie met een tijd van 1; 03: 79.

Op de tweede dag speelde hij in de finale, waar hij de aanwezigheid had van veel van zijn trainingcollega's en vrienden, die in de hoofdstad van La Plana waren om hem al hun aanmoediging te geven.

In de race startte Aina Fornés erg snel, haar goede gevoelens van de vorige dag zorgden voor een goed resultaat. Maar toen hij door het derde hek struikelde, viel hij op de grond. Hij had de moed om heel snel op te staan, maar hij kon de verloren seconden door de val blijkbaar niet goedmaken door op de achtste plaats te eindigen met een tijd van 1: 09.20.

Na deze kleine teleurstelling veranderde de Dianense-atleet haar garderobe om de kleuren van de CA Benacantil in Alicante te bedekken en om een ​​van de componenten van het 4X100-relais te zijn. Het team van Alicante eindigde op de vijfde plaats met een record van 49.54, waarmee ze hun beste score met 22 honderdsten verbeterden.