Overwinning voor DBC SUMA Senior National Men in Sant Vicent del Raspeig

13 december 2022 - 12: 08

Afgelopen weekend versloeg de DBC SUMA Senior National Male ADESAVI, het basketbalteam uit Sant Vicent del Raspeig, en eindigde de wedstrijd met 74-90 en bevestigde daarmee een stap voorwaarts te hebben gezet in een van de belangrijkste eerste divisie-competities van de afgelopen jaren.

Het team sprong het veld op, klaar om vanaf het eerste moment te strijden tegen een ADESAVI met wie ze gelijk aankwamen voor de negende dag van de competitie. Het spel bleef gelijk tot minuut 15, waarna de lokale bevolking het moeilijk begon te vinden om bij te blijven, waardoor ze de rust bereikten met een klein voordeel van zes punten, het hoogste tot dan toe in de wedstrijd (43-49).

De mannen van Eduardo Clavero lieten zich aan het begin van het derde kwart van hun beste kant zien. Met een grote vloeiende aanval en zeer solide rebound, openden ze in vijf minuten een gat van veertien punten op het scorebord dat de basis legde voor hun overwinning.

Alleen de persoonlijke fouten begaan als gevolg van de intensiteit waarmee het Dianense-team verdedigde, zorgden ervoor dat de gastheren in het spel konden blijven door succesvol te zijn uit de vrije trap. Maar naarmate de laatste periode vorderde, begonnen ADESAVI's mannen hun hoop op terugkeer te verliezen.

Halverwege de eerste ronde staan ​​drie teams aan de top van het klassement, terwijl nog eens acht, zoals die van Dénia, nog steeds gescheiden zijn door slechts twee overwinningen tussen hen, waardoor elke week resultaten worden behaald die voor niemand enige ontspanning toelaten. Het beste nieuws is ongetwijfeld dat het team zichzelf begint te herontdekken, de eerste en essentiële voorwaarde om na te denken over een ander doel.

Ze nemen aanstaande zondag afscheid van het jaar en ontvangen Ilicitano in Joan Fuster, een wedstrijd waarin ze zullen proberen dezelfde lijn van verbetering van de afgelopen dagen vast te houden.