DBC Suma 1e Nationale overwinning tegen Adesavi

Februari 20 van 2024 - 10: 10

Enorme wedstrijd voor het team van Eduardo Clavero tegen een rivaal die in Dénia aankwam en het klassement leidde, die werd verslagen met een koorspel van het hele team, dat van begin tot eind speelde met een ritme en intensiteit van het hoogste niveau.

Gedurende de eerste helft was er gelijkheid op het veld. De verdediging gaf de gastheren de sleutel om te voorkomen dat de spelers uit San Vicente del Raspeig hun gebruikelijke spel zouden spelen, wat hen met slechts één nederlaag in de zestien gespeelde dagen naar Dénia bracht.

Tijdens de rust waren beide teams slechts twee punten gescheiden (31-29) en hoewel Dénia Bésquet zeer betrokken was bij de wedstrijd, was het nog maar de vraag of ze de toon zou kunnen vasthouden en het einde van de wedstrijd zou kunnen bereiken met een doelpunt. kans op het behalen van de overwinning.

Maar in plaats van achteruit te gaan, was het derde kwart beslissend voor het uiteindelijke resultaat van de confrontatie.

De beste minuten van het team in de aanval, waarbij de bezoekers werden overweldigd, en toegevoegd aan een buitengewone verdediging waardoor ze in die periode slechts één basket en drie vrije worpen konden scoren, verhoogden de voorsprong tot twaalf punten voordat ze het beslissende kwart bereikten.

Maar bovenal brachten ze de sfeer op gang met het gevoel dat het echt mogelijk was om de ploeg uit Alicante te verslaan.

Hoewel ADESAVI in de laatste tien minuten wilde reageren, wisten de lokale bewoners hoe ze hun voorsprong moesten verdedigen door op elk van hun baskets te antwoorden en hoe ze hun laatste druk moesten overwinnen om de wedstrijd vanaf de vrije worp af te sluiten.

Een enorme stap voorwaarts voor het team, beladen met emotionele moed, die hen uit de gevarenzone houdt en hen weer in een positie brengt om te vechten voor een van de plaatsen om toegang te krijgen tot de play-offs voor promotie naar de EBA League.