Kapper Stilos Ràfol, kampioen van de Acydma Cup na het winnen van de H. Nou Romá door 4 bij 2

14 juni 2019 - 12: 43

Het team Kapper Stilos de Ràfol is voor de vierde keer in zijn geschiedenis uitgeroepen tot kampioen van de Acydma voetbalbeker, door in de grote finale te verslaan met Hotel Nou Roma in Dénia met 4 doelpunten tegen 2.

De wedstrijd, die werd gespeeld in het gemeentelijk paviljoen van Dénia, was even intens als levendig, waardoor de vele fans die kwamen tevreden waren. Een geweldige finale met in de hoofdrol deze twee teams die een schitterend seizoen achter de rug hebben.

De twee teams gingen met al hun artillerie de confrontatie aan. Ze begonnen met veel respect voor de tegenstander en waren voorzichtiger om geen doelpunt tegen te krijgen dan om op voorsprong te komen op het scorebord.

Tijdens de eerste minuten werden de kansen gekruist, maar zonder duidelijk te zijn voor de teams dankzij hun goede verdedigingswerk. Tot minuut 8, toen de formatie van Ràfol degene was die het doel van de tegenstander doorboorde in een geweldige tegenaanval die Jordi afmaakte.

In de 18e minuut, toen de combinatie van de kappers het meest onder druk stond, besliste de scheidsrechter in een tegenaanval door de Dianenses hands in het gebied en een penalty in het voordeel van Nou Romá, die niet op het scorebord kwam na Jaume's geweldige redding.

Tegen het einde van de eerste helft, toen er nog maar één minuut te gaan was, bracht een geweldig spel, zeer goed in elkaar gezet door de Dianenses, dat eindigde met Igor's hieldoelpunt, de stand in evenwicht.

Na de terugkeer uit de kleedkamer kwam Stilos naar buiten en zette sterke druk op het tegenoverliggende veld en ze hoefden slechts drie minuten te wachten op de beloning. De score ging omhoog door een tweede doelpunt van Dario Roda. Vanaf dat moment werden de gelegenheden afgewisseld in de twee doelpunten. De keepers wilden de hoofdrolspelers van de wedstrijd zijn en dat is gelukt, want beiden maakten reddingen van grote verdienste.

Het was de ploeg van Nou Romá die de wedstrijd op gelijke hoogte bracht met een doelpunt van Alfaro na een tegenaanval. In de 20e minuut, met een geweldige actie van Jaén vanaf zijn veld, waardoor twee tegenstanders buitenspel bleven staan, slaagde hij erin de bal te geven aan Dario, die ontsnapte aan zijn verdediger en met een geweldige trap het derde doelpunt voor de mannen van Ràfol wist binnen te slepen.

De Dianenses, die zagen dat het spel uit de hand liep, kozen voor de figuur van de doelman-speler, maar de sterke verdediging van de bezoekers en de geweldige tussenkomsten van hun doelman, Jaume, verhinderden het doelpunt van de lokale bevolking.

Met nog 1 minuut te gaan, signaleerden de scheidsrechters de zesde fout van het Dianense-team en bereikte Jordi, met een directe vrije trap en zonder barrière, de finale 4-2.

Om deze finale te bereiken moest Peluquería Stilos de teams Racò de David, Mik Mik, La Xara Iconnect verslaan. Terwijl de groep Hotel Nou Romá de Dénia Bar Appetitoso, Balearia en Bodegas Aguilar de Ondara moest verslaan.

De beste speler in de grote finale was zonder twijfel de doelman van het Peluquería Stilos-team, Jaume Torralba, die een wedstrijd speelde die geschiedenis schreef, bijna alles stopte en defensieve veiligheid voor zijn team bereikte totdat ze de langverwachte titel van kampioen.

Aanstaande zaterdag om 20 uur vindt de prijsuitreiking voor dit seizoen 45/2018 plaats. Het evenement wordt gehouden in La Senia Restaurant in Dénia en daarna wordt er een erewijn geserveerd.