Uitstekende rol van Dianense Fran López in het atletiekcircuit La Safor-Valldigna

Augustus 29 van 2019 - 12: 26

Op dit moment in het seizoen is er een atleet die succes na succes behaalt in elk van de races waaraan hij deelneemt. Fran López, van de atletiekclub Balearia Dianium, is een man voor wie de hitte fenomenaal is als het om hardlopen gaat. In deze maand augustus is hij erin geslaagd om op het podium te komen in verschillende races waaraan hij heeft deelgenomen, die behoren tot het La Safor-Valldigna Circuit.

In de laatste waarin hij liep, namelijk in de Platja de Piles Popular Race, 8 kilometer volledig vlak, eindigde hij als derde in het absolute klassement, met een tijd van 27:55.

Een week eerder nam hij deel aan de vijfde test van dit circuit in de stad Almoines. Met goede sensaties in zijn benen voltooide de Dianense het parcours van 7.300 meter in een tijd van 25:45, vijfde in het absolute algemeen klassement en tweede in zijn seniorencategorie. Zijn clubgenoot, José Miguel Navarro, viel ook op in deze race en finishte met een tijd van 28:24.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat Fran López ook deelnam aan de traditionele Volta a Peu-zomerrace op Platja de Xeraco, 7.300 meter verderop. Een zeer snelle proef waar atleten van hoog niveau waren, maar waarbij de lopers veel te lijden hadden onder de hitte en een hoge luchtvochtigheid die de proef erg zwaar maakten. de atleet van Balearia Hij eindigde op de zesde plaats algemeen, vijfde in zijn hogere categorie, met een tijd van 24:37.