Nieuwe harde klap in Altea voor Dénia Básquet en zijn weg naar duurzaamheid

April 29 van 2021 - 14: 37

De wedstrijd tussen de senior reu van de eerste nationaal Dénia Basketball en Altea was vanaf het begin een hartslag tussen de twee teams die probeerden het ritme van het spel op te leggen dat het beste bij hen paste. De thuisploeg probeerde te profiteren van hun superieure innerlijke spel, terwijl de Dianenses probeerden de wedstrijd te versnellen om opstoppingen in de gebieden te voorkomen.

Dit zorgde voor een eerste helft met veel scoren (43-45), nadat de mannen van Bernardo Sanz een eerste voordeel van tien punten herwonnen hadden door de lokale bevolking.

Zodra de tweede helft begon, herwon Altea datzelfde voordeel, gebruikmakend van de enige momenten van twijfel van hun rivalen gedurende de wedstrijd.

Het team slaagde er echter in om de stap voorwaarts te zetten die in bijna alle uitjes dit seizoen werd gevraagd. Hij vertrouwde op zijn beste wapens, werkte samen aan beide kanten van het veld en keerde terug om het spel gelijk te maken toen hij het laatste stuk van hetzelfde veld betrad.

Verschillende aanvallende rebounds van de lokale bevolking, samen met hun succes in het buitenschot, bepaalden uiteindelijk de wedstrijd aan de lokale kant. Maar wat ongetwijfeld is, is dat ondanks de nederlaag van Dénia Básquet, die doorgaat voor de jongste ploeg in de categorie, ze het beslissende moment van het seizoen bereiken en laten zien dat ze leren concurreren, wat cruciaal zal zijn op weg naar de permanentie .

Regionale vrouwelijke senior: DBC 64-66 NB Alcoi

Op de tweede dag van de Autonomous League, met de promotie naar National op het spel, stonden de Dianenses thuis tegenover de favorieten van de groep, Mutua Levante NB Alcoi.

De spelers van Juan Luis Pérez Ze verkochten hun nederlaag duur door hun rivaal op hun beste niveau te laten spelen om de wedstrijd te winnen.

De grotere ervaring en fysieke kracht van de bezoekers die hem tot rust hadden gestuurd, ondanks lokaal verzet in de eerste helft, werd aan het begin van de derde periode vergezeld door de treffer van de driehonkslag om de wedstrijd te breken met het voordeel dat het bereikte twintig punten.

Van daar tot het einde vochten en werkten ze maximaal op zoek naar een comeback, maar NB Alcoi wist hoe ze hun dominantie moesten behouden en verdiende de overwinning.

Senior mannelijke eerste zone: DBC 63-51 Xàtiva

Dénia Básquet eindigt de eerste ronde van de competitie op de tweede plaats in het klassement, na de overwinning op de laatste dag tegen Xàtiva in Joan Fuster.

De wedstrijd was niet briljant omdat het beide teams veel moeite kostte om hun doel te verfijnen en het tempo van de wedstrijd laag was. Het beste moment voor het team van Carlos Vila kwam net toen de bezoekers halverwege de derde periode, na te hebben gedomineerd vanaf het begin met altijd korte voordelen, de leiding namen. Gedreven door hun succes van buitenaf, herwonnen ze de leiding op het scorebord, en toen wisten ze hoe ze de laatste reactie van de bezoekers moesten weerstaan ​​om een ​​belangrijke overwinning te behalen.

Nu worden de teams in twee groepen verdeeld. De eerste zeven zullen strijden voor de twee door de FBCV georganiseerde promotieplaatsen naar Preferential en de overige zeven voor permanentie.

Er wordt een competitie met één ronde gespeeld, waarbij het speelveld wordt gerespecteerd dat zou zijn overeengekomen als de competitie normaal had kunnen doorgaan. Op deze manier worden datums verkort, maar worden de opties niet beperkt tot een team dat zijn doelstellingen nastreeft.

Daarom worden voor dit tweede deel van de competitie de resultaten van de wedstrijden die worden gespeeld tegen de teams die op hetzelfde speelveld staan, gesleept.