Nieuwe overwinning van de Senior Women tegen Joventut Xàbia in het Preferred Championship

Februari 06 van 2023 - 11: 18

Het Senior Women's team van Dénia Basketball Club won in zijn laatste wedstrijd tegen Joventut Javea in het voorkeurskampioenschap. De wedstrijd werd thuis gespeeld, in de Joan Fuster paviljoen, met een eindresultaat van 90-35.

De wedstrijd begon zonder voldoende verdedigende activiteit, waardoor het eerste kwart het meest gelijkmatige van de wedstrijd was. Het was genoeg voor degenen van Dénia om hun concentratie te vergroten, zodat de moeilijkheden verdwenen en ze de bezoekers van daar geen enkele faciliteit boden.

De verschillen groeiden geleidelijk naarmate de wedstrijd vorderde tot aan het eindresultaat.

Volgende week bezoeken ze het Ondara-veld, een team dat de overwinning bij het laatste bezoek enorm bemoeilijkte en tegen wie het Dianense-team zal proberen hun ongeslagen status met nog een week te verlengen.

DBC SUMA Senior Reu 1 Nationaal

Van zijn kant versloeg de DBC SUMA Senior Masculino 1 Nacional Nou Bàsquet Alcoi in het Dénia Joan Fuster-paviljoen, met een resultaat van 80-64 en heroverde daarmee de hartslag van de concurrentie.

De ploegen onder leiding van Eduardo Clavero en Pascual Miralles begonnen met veel ritme aan de wedstrijd, gevoed door de intensiteit waarmee ze in de verdediging werkten. Door het succes van de triple van de bezoekers konden ze de gelijkheid behouden, terwijl ze de wedstrijd wonnen in interesse en kwaliteit.

Het succes van de laatste aanvallen en een nieuw momentum tijdens de tweede periode, dankzij het feit dat de bankrotaties erin slaagden het spelniveau te behouden, zorgden ervoor dat die van Dénia in de rust kwamen met een voorsprong van tien punten (45-35 ).

Het team bewaarde het beste voor de herstart en koppelde in de derde periode enkele van de beste minuten van het hele seizoen. De aanvallende efficiëntie en de degelijkheid waarmee ze verdedigden, overweldigden die van Alcoi volledig, waardoor een gat in de score ontstond dat een verschil bereikte van tweeëntwintig punten.

De bezoekers lieten op geen enkel moment hun armen zakken en profiteerden van de ontspanning van Dianense in de laatste drie minuten om de verschillen te verkleinen, totdat ze achterbleven op de zestien punten waarmee de wedstrijd eindigde.

Volgende week heeft het team een ​​nieuwe belangrijke opdracht op het Terralfas-veld voor het eindklassement van de groep. De verschillen in het klassement tussen praktisch alle teams blijven minimaal en een overwinning buitenshuis zou essentieel kunnen zijn om zich te vestigen op de posities die toegang geven tot de kwalificatierondes voor promotie naar de EBA-competitie.