Moisés Espinós was de winnaar van de Volta Ciclista a la Marina 2020

12 maart 2020 - 10: 54

De hardloper Moisés Espinós was de winnaar van de "XXXIV Volta Ciclista a la Marina 2020". In de laatste betwiste etappe in Ondara verdedigde de Jesús Pobre-rijder tand en spijker de oranje trui als eerste rijder in het algemeen klassement.

Het was een race die werd bestuurd door het Suministros Dama-team, met zijn leider, Moisés Espinós, die attent was op de schuchtere ontsnappingspogingen die langs de route plaatsvonden. Uiteindelijk kwam er een kleine groep van 21 eenheden aan de finish. De sterkste in de sprint was Pedro José López, winnaar met een tijd van 1: 30.53. Dezelfde tijd werd gegeven aan deze talrijke groep waar zij de favorieten waren voor de eindoverwinning.

Na de zeven gehouden races was de absolute winnaar van de Volta a la Marina Moisés Espinós van het Suministros Dama-team met een totale tijd van 9: 10.27. De tweede plaats ging naar de loper van Gata de Gorgos Sergio Torres, uit Velosol, tien seconden achter de winnaar. Het podium werd voltooid door de wielrenner Pedro José López, van de Orquin Group, 20 seconden achter de winnaar.

De winnaar van de vliegende goals was Pedro José López met 16 punten, terwijl de winnaar van de bergprijs Sergio Torres was met 7 punten. De eerste Alicante-prijs ging naar Moisés Espinós, hoewel de trui werd gedragen door Álvaro Arenas, en de trui voor de beste Master 40 ging naar David Fajardo. In Master 50 was de winnaar José Ramón López en in Master 60 Francisco Ganga.

Bij vrouwen was de paarse trui voor Cristina Barrajón. In het definitieve teamklassement was de winnende formatie Suministros Dama, gevolgd door Vito en de derde plaats ging naar Des Solar-Puertas Castalla.