Miquel Piera van CA Baleària Diànium was de beste in de 'II Urban Mile of Dénia'

November 20 van 2019 - 09: 37

De atleet Miquel Piera, van de Atletiekclub Balearia Diànium, was de beste in de II Urban Mile van Dénia, die plaatsvond in de straat Marqués de Campo. Net als bij de eerste editie wordt het Terra de Retrobament-toernooi georganiseerd door de Fundació Balearia, Het werd bijgewoond door veel atleten, vooral grassroots, die aankwamen vanaf de eilanden Ibiza en Mallorca.

De atletiekochtend bracht veel toeschouwers en atletiekfans samen in het onvergelijkbare decor dat de belangrijkste verkeersader van de stad is. De eerste races die werden uitgevoerd, waren die van Querubins, de kleinste, om hogere categorieën op te gaan. Het eerste deel van de ochtend werd afgesloten met de cadet miles. Daarna vond de prijsuitreiking plaats.

Het tweede deel begon met de mannelijke Veteranen B- en C-race, waarna nog vier races volgden. Als hoogtepunt vond de race in de categorie Elite plaats. In de Elite-test was de grote hoofdrolspeler Miquel Piera die vanaf het begin een sterk tempo neerzette en tot het einde aan de leiding bleef. In de slotmeters zette Juanra Pous een sterke aanval in maar kon niet langs de atlete van Orba komen.

Bij de finish was de beste tijd die van Piera met 4.46, de op een na beste tijd was een jeugdatleet, Joaquin Balestra, van CA Pitius de Ibiza, die de mijl aflegde met een score van 4.49. De tweede bij Elite was Juanra Pous, uit CA Gandía, met een record van 4.50. De derde bij Elite was Youssef Ahatach, uit CA Balearia Diànium, die met een tijd van 4.55 over de finish kwam.