De Dénia Basketball-teams beginnen het League-seizoen vol met talloze overwinningen

12 september 2022 - 10: 40

Van de National Men's Senior tot de DBC 08 Men's Cadet begonnen ze het nieuwe seizoen van de Lliga Valenciana met overwinningen. Iets waardoor ze ondanks de nederlaag van DBC Women's Children tegen Montemar San Blas (32-60) met grote trots het podium hebben geopend.

Senior man nationaal

De Nationale Senioren Heren wonnen op hun beurt in het altijd moeilijke veld van Altea (61-78). Ondanks dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was voor de mannen van Bernardo Sanz, kon de dynamiek die de technische staf heeft geïntroduceerd in de trainingen die tijdens het voorseizoen zijn ontwikkeld, zichtbaar worden op het veld, waarbij de nadruk vooral op het verdedigende gedeelte ligt.

Na een gelijkopgaande start zorgden het hoge speltempo van de Dianenses en het succes in het buitenschot voor de eerste voordelen die zich uitstrekten tot 20 punten bij de rust.

In de tweede helft behielden ze de verschillen, ondanks dat ze wat onregelmatiger waren in de aanval door beter te presteren dan hun rivalen in de rebound. Altea trok met trots en probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar het team van Dénia kon de voorsprong stabiliseren, altijd boven de vijftien punten, tot het einde van de wedstrijd.

Senior vrouw

Het Senior Women's team won ook in de eerste wedstrijd van het parcours door de meisjes van Jorge Juan de Novelda (55-39) te verslaan in Joan Fuster. De bezoekers maakten het Dénia erg moeilijk zonder ze een pauze te gunnen.

Na een goede start wisten ze een klein verschil te openen dat ze tot de rust tien punten hoger op het scorebord behielden. De reactie van Novelda's mannen na het passeren van de kleedkamer drukte de score in de derde periode tot op een punt van afstand en zo kwamen ze in de volgende minuten in een gelijke fase.

In het laatste kwartier brak de rust en agressiviteit in de aanval van het Dianense-team het spel in de laatste minuten door de opgebouwde vermoeidheid te overwinnen.

Junior Man

De derde overwinning voor de vertegenwoordiging van de Dénia Basketball Het werd toegevoegd door het Junior Men's-team dat het seizoen in première ging in het paviljoen van Joan Fuster om CB Pego (71-61) te verslaan.

Een uitstekend eerste kwartier van Rubén Velázquez wekte op de tribunes de indruk dat de wedstrijd rustig zou verlopen voor de Dianenses (24-12). Al reageerde Pego in het tweede kwartaal door afstanden te verkleinen. Na de pauze, na een gelijk derde kwart, namen de jongens uit Dénia weer de touwtjes in handen om de laatste periode in te gaan met een voorsprong van zestien punten (52-36).

Het spel werd een heen en weer van korte bezittingen met veel omzetten en lage percentages. In dit scenario bewoog Pego zich comfortabeler en overwon de afstand tot hij slechts één punt verwijderd was met nog drie minuten te spelen. Eindelijk kon het team zich herpakken en op de laatste momenten breidde het zijn voordeel uit door een lankmoedige overwinning te behalen.

Mannelijke Cadet DBC 08

Minder problemen had het DBC 08 Male Cadet-team om CD te verslaan Paidos in het Beniarbeig-paviljoen in een wedstrijd die ze van start tot finish domineerden (5-46). Met slechts twee weken aan training wilde Pascual Miralles, die deze cursus aan de jongens van 2008 zal leiden, zien of de concepten die in de training werden geïntroduceerd, overgingen op de concurrentie.

Om deze reden kwamen ze vanaf het begin met een zeer actieve verdediging en druk die hen de mogelijkheid gaf om snelle overgangen te maken. Ze vertraagden niet tijdens het spel en beetje bij beetje werden de verschillen groter totdat ze de score sloten.

Kind Vrouw DBC

Ten slotte werd de Infantil Feminino DBC 09 verslagen door Montemar San Blás in Joan Fuster. Zijn hoge speeltempo in de aanval en zijn druk op de verdediging gedurende de 40 minuten sleten Denia, waardoor ze veel fouten maakten.

Ondanks het resultaat was het spel echt geschikt om sensaties terug te krijgen en ook om na te denken over waar de Vrouwelijke Kinderen aan moeten werken om op een hoger niveau te kunnen concurreren.