Laurence Rastell eindigde als vijfde in zijn KM Vertical National Master-categorie

11 juli 2019 - 00: 33

De atleet Laurence Rastell, behorende tot de Athletics Club Balearia Diànium heeft zojuist als onderdeel van het Valenciaanse Nationale Team deelgenomen aan het Spaanse Vertical Km Championship dat plaatsvond in het skigebied Sierra Nevada. In deze wedstrijd eindigde Laurence de test op de 64e plaats in het algemeen klassement Absolute voor dames. In haar Master categorie werd ze vijfde met een tijd van 1 uur en 8 minuten, 5 seconden achter de als vierde geklasseerde.

In de test kwamen 400 deelnemers uit 11 autonome gemeenschappen uit, die een route van 4.800 meter moesten afleggen. De start werd genomen op een hoogte van 2.150 meter en de aankomst was geïnstalleerd op 3.100 meter. Alle deelnemers moesten vechten met een onverwachte gast, de wind. Door de harde windstoten moest de start van de test met een half uur worden uitgesteld omdat windvlagen van 120 km/uur werden overwonnen.

Laurence was erg blij met haar prestatie, want het was een zeer zware test en zeker op 3.000 meter hoogte waar zuurstof schaars is en de harde wind erbij kwam. Het niveau is erg hoog aangezien deze proef ook geldt als de 3e proef van de Spaanse Vertical Km Cup.

Zijn vriend en partner, xabienc Nasio Cardona, uit CA Llebeig Javea, voltooide het parcours in een tijd van 48 minuten en 34 seconden, waarmee hij 56e werd in het absolute mannenklassement en 15e in zijn categorie Veteranen A.