De RCNDénia was gastheer van de Spaanse beker en de 3e ronde van het regionale zeekajakkampioenschap

April 14 van 2021 - 10: 52

Afgelopen weekend, en ondanks het slechte weer op zaterdag, werd de Spaanse Zeekajakbeker gehouden in de wateren van de baai van Dénia, met 286 boten van 40 Spaanse clubs.

Strikt in overeenstemming met de huidige gezondheidsvoorschriften, werd een gebied afgebakend voor peddelaars die tijdens de wedstrijddagen temperatuurcontrole, handen wassen en identificatie door middel van armbanden hebben doorstaan ​​om toegang te krijgen tot de locatie.

Jaime Portolés, voorzitter van de Real Club Náutico, merkte op dat deze oproep dubbel belangrijk voor hem was "omdat in de club de laatste oproep werd gehouden voordat alle competities werden afgelast vanwege de pandemie, en de regatta die zojuist is gehouden de eerste is dat het wordt gehouden, hopelijk in de laatste stuiptrekkingen van de pandemie. Een regatta waarin de opwinding en vreugde van de terugkeer naar de competitie zich heeft verspreid onder alle aanwezigen".

Op zaterdag verhinderde het weer de benedenwinds, dus werd besloten tot de alternatieve route, die uit twee tests bestond, in een bakencircuit heen en terug met een niet gemarkeerde 400 m vanaf de start. Dit deed op geen enkel moment afbreuk aan het moreel van de roeiers die zeer goede resultaten behaalden.

Classificatie

In de categorie SS1 behaalde Toni Gil, jeugd k1, de 2e plaats in de Spaanse jeugdbeker en de 2e plaats in de regionale test. Aan de andere kant, Maik Dimitrov, k1 1e plaats in de regionale test en 6e plaats in de Spaanse beker.

In de categorie SS2 behaalden Maik Dimitrov en Toni Gil een prachtige 1e plaats in de regionale test en een 2e plaats in de Spaanse beker.

In de categorie SS1, Gonzalo Monfort, cadet k1, 8e plaats in de Spaanse beker en 2e geklasseerd in de regionale test, Pablo Orgiler, 3e traditionele hogere positie in de Spaanse beker en 3e positie in traditionele senior in de regionale test. Paulino Llobell, 8e plaats in de Spaanse beker en 4e plaats in de regionale test; Cesar Bordehore, 14e in de Spaanse beker en 7e in de regionale test.

In de categorie SS2 Gonzalo Monfort en Hugo Herrera, 7e in de Spaanse beker en 3e in de regionale test. Niki Radoslavov en Noe Blanchard, 6e in de Spaanse beker en 5e in het regionale evenement. Miguel Abarca en Jerónimo Costa waren 7e in de Spaanse beker en 5e in de regionale test; Alejandro Gornemann en Luis Carretero, 4e in de Spaanse beker en 4e in de regionale test; Javier Orgiler en Oliver Schope, 4e plaats in de Spaanse beker en 1e plaats in de regionale test.

De gouden medaille in deze Spaanse beker in de mannelijke categorie K1 ging naar de Asturiër Walter Bouzán die het podium deelde met respectievelijk de Canarische Eilanden Esteban Medina en Víctor Rodríguez als tweede en derde. Bij de dames K1 zegevierde Judit Vergés van de Canarische Eilanden voor Aurora Figueras (Banyoles) en Amaia Osaba (kanoën Pamplona).

Opgemerkt moet worden dat RCNDénia in het clubklassement van de Spaanse beker een meer dan verdiende 6e plaats heeft behaald tussen de 40 geregistreerde clubs.

De president van RCNDénia, Jaime Portolés, feliciteert alle winnaars en bedankt alle aanwezigen voor hun deelname aan deze belangrijke oproep en het organiserende team van dit evenement voor hun goede werk en inzet.