Juanra Pous revalideerde zijn titel van kampioen van Spanje van 800 en 1.500 M35

09 maart 2020 - 10: 57

Veteraan-atleet Juanra Pous, van de atletiekclub Balearia Diànium was opnieuw de beste van Spanje in de 800 meter race in de M35 categorie. De atleet uit Oliva, die Franc Beneyto traint, keerde terug om een ​​geweldige carrière te maken en slaagde erin de nationale titel opnieuw te valideren.

Pous sloot de test af met een cijfer van 1.59.38 en nam de meest directe achtervolger in de atleet Juan Antonio Gil. Die van de Dianense-club moest grondig worden gebruikt om Gil te buigen, die in de finish slechts een paar honderdsten nam sinds hij eindigde met een tijd van 1.59,66. De derde plaats ging naar Juan Carlos Esteso, die eindigde met een record van 1.59,78.

Op de tweede competitiedag speelde hij de 1.500 race waar hij terugkeerde om de beste te zijn in een race waarin hij toevallig dezelfde hoofdrolspelers had. Juanra Pous kwam als eerste over de finish met een punt van 4.05.90. de tweede plaats ging naar Juan Antonio Gil met een record van 4.06,01 en de derde plaats ging naar Juan Carlos Esteso met een tijd van 4.07,32.

In de 1.500-test, maar in de M35-categorie, moet de bronzen medaille behaald door Moha Rida Younes voor de Athletics Club worden gemarkeerd. Balearia Diànium. Moha heeft een geweldige test gemaakt van minder naar meer. Hij stond in de laatste 400 op de tweede plaats maar kon de latere kampioen van Spanje, Esteban Milena, niet volgen.

In de laatste 150 meter probeerde Moha de zeer sterke aankomst van Anibal Llamazares te stoppen, maar toen er nog maar 40 meter over waren voor het doel, ging hij door wat de inwonende atleet in Javea, moest genoegen nemen met de derde plaats.

Het podium van deze race was Esteban Milena die met een cijfer van 4.15,09 naar de top van het podium klom. De tweede plaats ging naar Aníbal Llamazares met een record van 4.16,40 en de derde plaats ging naar Moha Rida Younes, met een cijfer van 4.16, 80.

Zeer tevreden is de coach van beide, Franc Beneyto, die zijn discipelen opnieuw naar het beste moment heeft gebracht, omdat hij later op het circuit is goedgekeurd. Beneyto heeft wederom bewezen een van de grote coaches te zijn die Spanje heeft.

Lili Riva won nog twee medailles

Tijdens dit nationale evenement viel ze op bij vrouwen Lili Riva, die de zilveren medaille won op de 60 meter horden F40. Atletiekclub atleet Balearia Diànium, werd tweede in de race waarin Ángela López won, zijnde de derde plaats voor Clara Isabel Pazo.

De andere medaille die de atleet van de Dianense-club toevoegde, was in drievoudige sprong waar ze derde was achter de kampioen, Yolanda Gómez, die een sprong van 10,71 maakte, en de tweede geklasseerde was Clara Pazo, die ging tot de 9,83. Lili Riva behaalde een betere sprong van 9,56.