Zeer belangrijke overwinning van de Preferred Senior Heren op hun trip naar Benissa (77-86)

22 december 2022 - 08: 55

Goede wedstrijd voor de mannen van Carlos Vila, de eerste uitoverwinning dit seizoen.

Na een start van de wedstrijd met lage slagingspercentages van beide teams, begonnen de lokale bevolking te profiteren van de tweede kansen die werden geboden door hun superioriteit in aanvallende rebound.

Ondanks het aanpassen van de verdediging om deze onevenwichtigheid te voorkomen, leek alles hetzelfde te blijven, hoewel de Dianenses in ieder geval in de aanval wisten te verbeteren en zo hun gebrek aan het blokkeren van de rebound compenseerden.

Al in het tweede kwart wisten ze hoe ze meer aandacht moesten besteden aan de passeerstroken in het binnenland, wat hun aanvallende vloeiendheid belemmerde en daardoor snelle overgangen bereikte waardoor ze het verloop van het spel konden veranderen en de rust bereikten met een voorsprong van 7 punten.

Het lokale team was duidelijk dat er nog veel te spelen was en nog meer op de dag van de presentatie van de teams van de club, wat zorgde voor een bepaalde sfeer op de tribunes die elk van hun baskets vierden.

Ze verhoogden hun verdedigende intensiteit op de speler met de bal, waardoor ze het gat op het scorebord konden dichten. Maar die van de DBC wisten kalm te blijven en de bal met de nodige kracht vast te houden, waardoor ze meermaals de kans kregen om de vrije worplijn te bezoeken.

Het goede percentage van deze afstand en het behaalde succes in opruimsituaties zorgden ervoor dat ze het voordeel van tien punten overwonnen. Afstand die in eerste instantie zou dienen om een ​​relatief comfortabel einde van het spel te garanderen.

Maar zo kon het niet zijn, aangezien het jonge team uit Benissa twee wanhopige driepunters wist te raken die de Dénia Basketball op het laatste moment in de knoop en eist maximale concentratie tot het laatste fluitsignaal.