Zeer belangrijke overwinning van Mar Dénia in Alfas del Pi

28 maart 2022 - 10: 44

Moeilijke exit die het Dianense-team had tijdens hun bezoek aan Alfas del Pi, vijfde in het algemeen klassement, maar na de laatste tegenslagen en gezien de fase van de competitie waarin ze zich bevinden, waar alle teams zichzelf proberen te positioneren om niet te last minute te lijden had, zat er niets anders op dan het vel op de baan te laten en op zoek te gaan naar de drie punten.

En dat gold ook voor CFS Mar Dénia vanaf het eerste fluitsignaal, met een ordelijk spel en een hoog tempo op het spel. Beetje bij beetje nam hij de bal in handen en de beste kansen kwamen van zijn kant, al testte de lokale ploeg ook dit keer het goed verdedigde doelpunt van Angel Larrosa. In minuut 14 wist Jordi Mas de score te openen met een sterk schot van buitenaf dat de ploeg Dianense op voorsprong zette. Ze openden meer kansen, maar het scorebord wilde in de eerste helft niet meer bewegen.

De tweede helft begon met hetzelfde momentum en in de eerste minuut, na een schot van David op de verre paal, stuiterde de bal op de lokale speler Sergio en betekende 0-2 voor Mar Dénia. Het lokale team rukte op om de gelijkmaker te vinden, maar het Dianense-team, dat goed geplant was, bleef de wedstrijd onder controle houden. Maar in de 24e minuut scoorde de aanvoerder van de lokale ploeg, Pepe, de 1-2 met een schot van buitenaf. Natuurlijk slaagde hij er niet in de loop van de vergadering te veranderen.

De spelers van David Jaén Ze bleven de tijden van de wedstrijd markeren en in de 30e minuut scoorde David Ochoa 1-3. De lokale coach riep time-out en, met nog bijna negen minuten te gaan, zette een speler-keeper op het veld om de dynamiek van het spel te veranderen, maar met een zeer georganiseerde verdediging en een goed optreden van Angel slaagden ze er keer op keer in om de lokale aanvallen te stoppen. In de 38e minuut, na een rebound in het gebied, was het 2-3 dat wat onzekerheid in de sfeer leek te brengen, maar in de volgende wedstrijd sneed Jose Martí het af met 2-4 en al snel sloot Nico Marí met de 2-5 waarmee de clash werd beëindigd.

Kortom, een geweldige game voor het hele team en drie gouden punten waardoor CFS Mar Dénia in het midden van de tafel staat.

Volgend weekend ontvangt het Dianense-team CD Calpe Futsal in het Dénia Municipal Sports Center, derby van de Marina Alta, tussen twee teams gelijk op punten, in de wedstrijd die overeenkomt met de 27e dag die wordt gespeeld op zaterdag 02/07/2022 om 18:00 uur