Belangrijke overwinning voor Mar Dénia in de eerste wedstrijd van de tweede ronde

Januari 31 van 2022 - 09: 52

Eerste wedstrijd van de tweede ronde en wedstrijd van maximale rivaliteit tussen twee teams die in het midden van de tafel staan ​​met dezelfde punten. Het potentieel van de rivaal was bekend en beide teams sprongen op de aangesloten baan op zoek naar het rivaliserende doel.

Opnieuw was het rivaliserende team, CFS Racing de Novelda, degene die als eerste gaf en in minuut 3 was het 0-1 na een rebound in het kleine gebied. Het Dianense-team bleef de bal snel verplaatsen en nam geleidelijk de bal onder controle. In de 11e minuut was het na een goede triangulatie 1-1 nadat Luis op de tweede paal een pass van Rober kreeg en scoorde. Ze hadden de wedstrijd onder controle en genoten van hun beste minuten.

Drie minuten later, in een goede tegenaanval, stond Rober tegenover de bezoekende doelman en nadat hij hem ontweken had, beging hij
een duidelijke overtreding om het te stoppen die door het scheidsrechterspaar werd bestraft met een rode kaart voor een duidelijke scoringskans, met als gevolg een minderwaardigheid voor de bezoekers van twee minuten. Minderwaardigheid waarvan Mar Dénia profiteerde en Jose Martí scoorde 16-2 in de 1e minuut en een minuut na een sterk schot aan de rand van het gebied maakte het 3-1.

Met veel ritme volgden de occasions elkaar op in beide doelpunten en werden beide ploegen beladen met overtredingen. Het Novela-team reageerde snel en in de 17e minuut was het 3-2 en een minuut later hadden ze een goede kans
na het arbitrale paar een overtreding te hebben bestraft met een dubbele straf, die Ángel wist af te wenden. Al was het een paar seconden voor rust 3-3 met een sterk schot van buitenaf dat het einde van de eerste periode bereikte.

De tweede helft begon met hetzelfde speltempo en beide teams concentreerden zich op het rivaliserende doel. Mar Dénia verlaagde zijn druklijn op het middenveld, gaf grond en balbezit op, maar met snelle tegenaanvallen. In de 27e minuut was het 3-4 die de bezoekende ploeg op voorsprong zette, maar een minuut later scoorde Jose Martí opnieuw 4-4. En hij kreeg na een minuut een goede kans om zijn account te verhogen door een dubbele penalty te lanceren die de bezoekende doelman wist te redden. De spanning was duidelijk en het spel ging een fase in van veel overtredingen en meerdere protesten tegen het scheidsrechterspaar.

In de 33e minuut, na een overtreding aan de rand van het gebied, werd Nico van het veld gestuurd voor een dubbele gele kaart en moest Mar Dénia twee minuten lang de minderwaardigheidssituatie verdedigen en deze bereiken op basis van een sterke fysieke verspilling. In de 36e minuut, na een goede stage van David Ochoa, werd hij opgejaagd in het gebied en het paar
scheidsrechter signaleert een penalty. Strafschot van Jordi die scoorde en de 5-4 op het scorebord zette. Er waren nog vier minuten te gaan en de ploeg van Dianense stond voor op het scorebord. Vier zeer lange minuten met meerdere onderbrekingen en ontelbare protesten, met gelegenheden in beide doelpunten, maar dat het Dianense-team erin slaagde te verdedigen en drie belangrijke punten te pakken die het bovenaan in het midden van de tafel plaatsten aan het begin van de tweede ronde.

De volgende dag, gezien de ongelijkmatigheid van de groep, rust CFS Mar Dénia en zal niet opnieuw spelen tot dag nummer 20 die op 12 februari wordt gespeeld, waar ze naar Pilar de la Horadada zullen moeten reizen om het op te nemen tegen het lokale team, als derde geclassificeerd in het algemeen.