Mooie wedstrijd van de DBC Suma 1e Nationaal tegen Benidorm

07 december 2022 - 11: 39

Belangrijke overwinning voor Joan Fuster van de Senior Men's DBC SUMA 1 Nacional tegen CB Benidorm (86-64). Niet alleen vanwege het beëindigen van een reeks van drie nederlagen op rij, maar ook vanwege de manier waarop dit werd bereikt.

Het team scoorde op een hoog niveau en maakte contact met een publiek dat de jongens weer wilde zien genieten op het veld.

CB Benidorm kwam naar Joan Fuster als co-kopman van de groep en toonde zich een compact team, wat het Eduardo Clavero en Pascual Miralles steeds erg moeilijk maakte. Maar dit was onze dag, het moment om te reageren.

Na de eerste tien minuten van vallen en opstaan ​​explodeerde ons team in een schitterend tweede kwart, vol ritme, kracht en succes. De bezoekers waren overweldigd zonder dat we konden voorkomen dat we hen domineerden door een voorsprong van twintig punten (45-25) in de rust.

Nadat we door de kleedkamers waren gegaan, probeerden onze rivalen op alle mogelijke manieren terug te keren naar het spel, en de wedstrijd ging nog hoger.

Ondanks de problemen van persoonlijke fouten, accepteerden we het gevecht en ze streden perfect, toonden degelijkheid en solvabiliteit om de actie van elke bezoeker te beantwoorden zonder scheuren te vertonen waardoor ze zouden geloven dat ze de score konden omdraaien.

Met alles praktisch opgelost, betekende de laatste periode echter geen ontspanning voor een van de twee teams, die de toon vasthielden tot de laatste hoorn klonk en een geweldige wedstrijd ondertekende.

De overwinning geeft ons het vertrouwen om met hernieuwde kracht verder te gaan. Volgende week gaan we op bezoek bij het ADESAVI-veld, het team waarmee we de negende ronde bereikten.