Spannende overwinning voor Garbí Dénia tegen een geweldig team als Santa Pola (36-35)

Februari 25 van 2019 - 10: 37

El Garbí Dénia behaalde zijn eerste overwinning in de tweede fase van het 1ª Autonomica-kampioenschap door CB Santa Pola te verslaan met 36 naar 35. Een zeer hoge score die laat zien dat het een schok was waarbij de aanvallen duidelijk de verdedigingssystemen overschreden die door elk van de teams waren opgelegd.

Met een goede sfeer op de tribunes werd een spel gespeeld waarbij de dianenses wisten wat er gespeeld werd. Alle spelers waren zeer gemotiveerd en wilden hun trouwe fans een overwinning bezorgen.

De Dianenses kwamen met hun gebruikelijke verdediging erg diep naar voren, maar voor een rivaal die met grote vloeiendheid handelde, bracht zijn aanval de Santapoleros nauwelijks in de problemen tijdens het aanvallen.

Ondertussen volgden de bezoekers de Dianense-verdediging en hadden ze ook veel problemen om het spel van lokale aanvallen te stoppen. De wedstrijd werd een uitwisseling van doelen, waarvan de bezoekers profiteerden die het scorebord volgden.

Het was in het laatste deel van de eerste helft, toen de coach van Dianense, David Salanova, de defensieve verandering in 6 - 0 opdracht gaf en dit vertraagde de effectiviteit van de bezoeker. De lokale bevolking, heel precies in het spel van de tweede lijn, demonteerde de rivaliserende verdediging en dit stelde hen in staat om naar de pauze te gaan met het voordeel van een 18-doel voor 17.

In de tweede helft kwam de jonge Gabi binnen om het lokale doelpunt te verdedigen en was de sleutel tot de triomf van zijn team. Zoals in de eerste helft gebeurde, waren het de bezoekers die, na het uitzetten van de wedstrijd, zichzelf op het scorebord hebben geplaatst, hoewel hun voordeel nooit twee goals heeft overtroffen.

De minuten gingen voorbij en de vermoeidheid werd gevoeld in de dianenses, omdat ze nauwelijks op de bank rolden. Dit alles voor een tegenstander die een grotere diepte had. De doelen van de uiteinden compliceerden de lokale verdediging veel, terwijl Salanova tijdens de aanval de verantwoordelijkheid goed nam en werd gedetacheerd door Pedro García en de rest van de spelers.

Het werd ingevoerd in het laatste gedeelte van de wedstrijd met de overeenkomende wedstrijd, elke fout verpestte het tot dan toe verrichte werk. In de laatste Dianense-aanval scoorden de lokale bevolking, en met nog 40 seconden over, vroegen de bezoekers om een ​​time-out om hun aanvallende spel voor te bereiden.

De goede lokale verdediging zorgde voor een slecht werpen van het team van Santa Pola en de afwijzing van het doelpunt Gabi belandde in de handen van een teamgenoot, met wat de scheidsrechter het einde van de wedstrijd betekende. De score van 36 naar 35 werd aan het einde van regulatietijd bereikt met een lokale menigte die met vreugde explodeerde op de tribunes.

Merk op dat, ondanks de intensiteit die in het spel was gedurende het hele spel, er uiteindelijk een maximale sportiviteit heerste en beide formaties werden afgewezen met een grote ovatie als waardering voor het spel dat op de baan werd aangeboden.