De triomf van Reale-Hoortoestellen Romany voor H Nou Romá geeft emotie aan Liga Acydma

Januari 16 van 2019 - 09: 45

De nederlaag van koploper H Nou Romá tegen Reale-Audífonos Romany (5-3) comprimeert de top van de tafel enorm met drie teams in een zakdoek, wat veel opwinding geeft aan de regionale zaalvoetbalcompetitie Acydma.

Het Reale-Audífonos Romany-team versloeg de leider Hotel Nou Roma in Dénia in een wedstrijd die de fans niet teleurstelde. Beide formaties bleken topkandidaten voor de landstitel. De spelers van beide ploegen gingen met veel respect naar de rivaal het veld op en gedurende het eerste kwartier werden de kansen gekruist in beide goals. Een doelpunt van Chumi bezorgde het team van de verzekeraar een voorsprong, maar de vreugde duurde van korte duur toen Igor de wedstrijd in evenwicht bracht in het daaropvolgende spel.

Als gevolg van het gelijkspel veranderde Reale de dynamiek van de wedstrijd en begonnen zijn spelers sterke druk uit te oefenen in het tegenoverliggende veld, wat leidde tot twee doelpunten in de laatste vijf minuten. De rust werd bereikt met een stand in het voordeel van (3-1).

In de 10e minuut van de hervatting kregen ze het vierde doelpunt. Door het doelpunt stortte Nou Roma zich volledig in de aanval, maar kreeg pas in de 19e minuut echte kansen om de verschillen te verkleinen. Met nog een minuut te gaan scoorde Reale zijn vijfde doelpunt en bij de laatste wedstrijd scoorde Nou Roma het derde en laatste doelpunt uit een directe vrije trap zonder barrière.

De als tweede geklasseerde, Peluquería Stilos Rafol, raasde genadeloos de ploeg van Bar Colom in de pan (10-0). Futsal Pedreguer had meer problemen dan verwacht om zich te ontdoen van het team van Els Poblets, dat met 4-2 werd verslagen. Balearia viel op Const. González Barber met 1 tegen 2. Ademar verloor in eigen huis van Casa Llobell de Ondara met 2 tegen 7. Een belangrijke overwinning voor Bodega Aguilar de Ondara tegen La Xara met 2 tegen 1. Terwijl Café Bar el Racó de David in eigen huis verloor vete tegen Bodegas Xalo met 1 tegen 5. Ten slotte, Mik Mik uit Dénia en Restaurante la Fontana uit Jávea ze speelden in een wedstrijd waarin in totaal 15 doelpunten vielen. Uiteindelijk overwinning door het minimum voor de xabieros met 7 tot 8.

De pichichi-trofee wordt momenteel geleid door Jorge Llopis Ginestar, van het Reale - Audífonos Romany-team, met 24 doelpunten. Het topscorer-team is Peluquería Stilos Rafol met 81 goals en het minst gescoorde team is ook het Rafol-team met slechts 15 tegendoelpunten.