De Senior Nacional Dénia Básquet wint in zijn laatste wedstrijd met de hulp van de junioren die de slachtoffers bevoorraden

Januari 16 van 2023 - 11: 35

Het DBC SUMA 1 Nacional Senior Heren team versloeg afgelopen weekend Montemar de Alicante met een eindresultaat van 79-64. deze dag diende eens te meer om de gelijkwaardigheid te tonen waarin groep B van deze categorie deze koers bewandelt.

Het team onder leiding van Eduardo Clavero en Pascual Miralles kwam naar deze wedstrijd met aanzienlijke verliezen die werden goedgemaakt door de toevoeging van drie juniorspelers die op een zeer hoog niveau speelden. Zij en de stap voorwaarts van de groep, die blijk gaf van grote stevigheid, maakten een resultaat mogelijk dat a priori moeilijk werd geacht vanwege het traject van de rivalen in de competitie.

Vanaf het begin waren die uit Dénia in staat om de krachten onder de hoepels gelijk te trekken en bovendien, op basis van ritme en succes, overwonnen ze de verdediging van de tegenstander en bereikten ze tien punten aan het begin van een schitterend tweede kwart, dat eindigde met een voordeel van dertien punten.

Na de pauze kwam de verwachte reactie van de bezoekers die de defensieve toon verhoogde en het gat wist te dichten. Maar het Dianense-team overwon de meest gecompromitteerde momenten en bereikte het einde van de derde periode negen punten hoger op het scorebord.

El Dénia Basketball Hij toonde een teken van volwassenheid in de laatste tien minuten van de wedstrijd, eerst wetende hoe hij de beste opties moest kiezen om zijn rivalen opnieuw met vijftien punten te domineren, en vervolgens het spel beheersen om de leiding tot het einde te behouden, zonder enige optie te geven. naar de alicantino's.

De volgende dag wordt de eerste ronde van de competitie afgesloten. Het team zal het veld van CB La Vila bezoeken, de uitstekende leider van de groep, met als doel te blijven groeien om te proberen onderaan de competitie te komen op een van de plaatsen die toegang geven tot de kwalificatierondes voor promotie naar de EBA Liga.

Senior Man Preferred

Van zijn kant keerde de Preferred Senior Male na de wedstrijd verslagen terug van Ondara, waarvan het resultaat 67-49 was. Na een start waarin de lokale bevolking het bevel begon te voeren, verbeterden de mannen van Carlos Vila in de verdediging om de eerste periode af te sluiten met een voorsprong van één punt.

De aanval was echter niet genoeg en Ondara herstelde zijn aanvankelijke toon in het tweede kwart, zonder dat die van Dénis hen konden stoppen. Ze kwamen aan de rust met een achterstand van vijftien punten.

Tijdens de tweede helft werd er hard gewerkt om het verloren terrein terug te winnen, waardoor het spel weer op gelijke hoogte kwam met het eerste kwart. Maar de rivalen wisten hoe ze hun voordeel konden veiligstellen en lieten het niet toe om dichterbij het scorebord te komen, waardoor ze uiteindelijk de derby wonnen met een comfortabel inkomen dat een einde maakte aan de goede reeks van drie opeenvolgende overwinningen voor het Dianense-team.

De ploeg sluit volgende week de eerste ronde van de competitie af met bezoek van Horadada bij Joan Fuster, voor wie ze de goede lijn van de afgelopen dagen zullen proberen te herstellen.