De Nationale Senior van Dénia Básquet valt verslagen tegen de CB Ilicitano

20 december 2022 - 11: 43

Nederlaag van de Senior Nacional DBC SUMA tegen CB Ilicitano (67-72) in een competitieve wedstrijd die pas in het laatste kwartaal werd opgelost, waarbij die van Dénia werden geteld met een laatste drievoudig schot dat verlenging zou kunnen forceren.

De wedstrijd was een behoorlijk gevecht tussen twee teams van zeer gelijkmatige krachten, gespeeld in een zeer hoog tempo en met een constante uitwisseling van manden, waarbij altijd elke zwakte van de rivaal werd afgestraft.

De ploegen onder leiding van Eduardo Clavero en Pascual Miralles slaagden er met veel moeite in om de rust te bereiken met een voorsprong van zeven punten, passend bij het spelniveau dat de bezoekers hadden voorgesteld en uiteindelijk hun kracht onder de hoepels oplegden.

Die uit Elche waren vastbesloten om het resultaat om te draaien in een zeer intense derde periode. Het scorebord kende een echte fluctuatie waarbij de twee teams om elke bal vochten en een actie beantwoordden met een betere in de andere basket in de loop van tien uitstekende minuten.

Uiteindelijk kon Ilicitano het verschil slechts met één punt verkleinen en was het afwachten wat er in de resterende tien minuten van de wedstrijd zou gebeuren.

De DBC-rivalen gingen beter de laatste periode in en maakten in een oogwenk de stand weer gelijk. Twee succesvolle triples zorgden ervoor dat ze de leiding namen en de haast van de Dianenses om het op te willen lossen, bracht de wedstrijd binnen hun bereik.

Een verdienstelijke reactie in de laatste minuten comprimeerde het resultaat opnieuw en kwam tot het schot dat de wedstrijd naar verlenging had kunnen brengen met nog acht seconden te gaan.

Inspanning zonder beloning en droevige gezichten door de tegenslag, maar een uitstekend imago van het team dat ondanks het resultaat zijn spelniveau als geheel blijft verbeteren, en moet kunnen blijven werken om erachter te komen waar zijn plafond ligt.